“Poker”, a doua producţie a Asociaţiei Reciproca, la Reactor de creaţie şi experiment

O nouă producţie a Asociaţiei Reciproca este programată joi, 12 iunie, de la ora 20.00 în spaţiul REACTOR de creaţie şi experiment.

„Poker” este un spectacol pilot demarat în cadrul proiectului „De la proză contemporană la spectacol prin susţinere reciprocă”, care îşi propune întâlnirea dintre tineri scriitori şi companii de teatru independente. Având la bază romanele ”Poker” şi ”Poker.Black Glass” ale lui Bogdan Coşa, spectacolul „Poker” propune o structură dramatică modernă, familiară spectatorului contemporan de teatru.

Spectacolul îl are în prim plan pe Tudor, un tânăr de douăzeci şi ceva de ani, surprins în câteva momente definitorii din evoluţia sa ca adult. Trecând prin experienţa lumii underground şi a jocurilor de noroc, personajul atrage atenţia prin contrastul puternic între viaţa la care aspiră şi cea pe care o trăieşte. Complexitatea personajului şi contradicţiile sale interioare sunt puse în valoare de trei actori, fiecare surprinzând ipostaze diferite ale personalităţii protagonistului.

Cinic, raţional, familist și golan, Tudor este caracterizat prin demnitate, calitate ce uneori este transformată într-un orgoliu uriaș care nu îi aduce prea multe avantaje. Pus într-o situație limită de către un grup de interlopi, Tudor nu reușește să facă față situației cu luciditate. Asistăm astfel la un amalgam de reacții și porniri ale personajului, care reflectă problemele și valorile generației sale. Din distribuţia spectacolului regizat de Leta Popescu fac parte: Valentin Oncu, Paul Socol şi Doru Taloş.

Următoarea reprezentaţie a spectacolului „Poker” va fi în data de 22 iunie, de la ora 20:00.

Preţul unui bilet: 15 lei (13 lei cu rezervare) şi 10 lei pentru studenţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu