Festivalul Dilema Veche, între 21-23 august la Alba Iulia

eepurl.com

Cea de-a patra ediție a festivalului Dilema Veche își va deschide porțile pentru iubitorii de artă și cultură între 21 și 23 august 2015, la Alba Iulia. Tema principală a festivalului, „Noi suntem ceilalți”, va fi dezbătută într-o discuție condusă de catre Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și Horia Roman Patapievici,  bazată pe rolul culturii în înțelegerea lumii din ziua de astăzi. Evenimentul se va încheia cu un concert susținut de cântărețul de origine italiană Angelo Branduardi.

Nu vor lipsi din program nici concertele și poveștile: Nicu Alifantis alături de Ansamblul Jidvei, Emy Dragoi, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români din Franța, Irina Popa & The Sinners îi vor încânta pe participanți cu acorduri de tango, jazz sau muzica clasică, iar Adriana Bittel și Cristian Teodorescu vor fi printre responsabilii cu lecturile la cafenea. În plus, dezbaterile pe teme precum dialogul cultural sau identitatea europeană și un stand-up european de jurnalism îi va avea ca moderatori pe Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii și pe actorul Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, alături de  alți jurnaliști și oameni de cultură români și europeni.

Concertul de închidere al evenimentului îl va aduce în atenția publicului pe cântărețul de origine italiană, Angelo Branduardi.

Festivalul Dilema Veche a fost selectat în acest an ca fiind unul dintre cele mai bune evenimente din Europa de către Europe for Festivals, Festivals for Europe, o platformă internațională care conectează festivalurile ce pun accentul pe artele, comunitățile lor și valorile europene. Printre invitații edițiilor precedente s-au numărat Mircea Cărtărescu, Vintilă Mihăilescu, Mircea Dinescu, Cristi Puiu sau Mircea Baniciu.

program festival Dilema veche 2015

Postaţi un comentariu