Cluj | Librăria Diverta se întoarce acasă, în Piața Unirii, într-un spațiu de 700 de metri pătrați

Foto: Dan Bodea

După ce a anunțat închiderea Librăriei Diverta Hubertus din Cluj, lanțul de librării Diverta va deschide două noi locații în Cluj-Napoca în următoarele luni, una dintre ele fiind în Piața Unirii, a precizat pentru Transilvania Reporter CEO-ul Diverta, Amalia Buliga. Noua librărie din Piața Unirii se va numi Diverta -„George Coșbuc” și va funcționa în locul unde înainte de 1990 și în primii ani după exista Librăria „George Coșbuc”.

În urmă cu câteva zile, la începutul lunii februarie, pe pagina oficială de Facebook a Diverta Hubertus se preciza că librăria de pe Bd. 21 decembrie 1989 se va închide, însă o nouă librărie Diverta va fi deschisă în Iulius Mall începând cu 1 martie.

Librăria Diverta funcţiona în Piaţa Unirii colţ cu Str. Universităţii din anul 2000, însă în 2013, în condițiile unei scăderi constante a pieței de carte, a fost nevoie de o reorientare către un spațiu mai avantajos din punct de vedere al costurilor. Astfel, în octombrie 2013, Diverta s-a mutat pe Bulevardul 21 Decembrie, nr 22, în locul fostului Restaurant Hubertus. În prezent, în urma expirării contractului de închiriere și a dorinței proprietarului de a da o nouă destinație spațiului de pe Bulevardul 21 Decembrie, lanțul Diverta s-a orientat spre alte două locații din Cluj.

Foto: Dan Bodea

„Vom avea o suprafață de 300 de metri pătrați în Iulius Mall și vom aduce conceptul nou de magazin, adică ceea ce am dezvoltat în toamna anului trecut în București. Vom avea carte în proporție de 35-40% din gama de produse, precum și papetărie, gadget-uri, jucării, vom pune mai mult accent pe aranjarea pe culoare, vrem să avem și un corner de cafenea. Nu ne doream să închidem Hubertus, însă proprietarii vor să dea o altă destinație spațiului. Contractul din 2013 a expirat și au decis să nu îl mai dea în folosință ca spațiu comercial. Piața de carte este în creștere, suntem în al cincilea an de creștere deja și s-a simțit asta și la Cluj, unde Diverta a avut o creștere de 20%, în timp ce piața de carte, în general, a crescut undeva la 30%”, a declarat Amalia Buliga, CEO Diverta, pentru Transilvania Reporter.

Diverta nu va pleca din centru

O altă noutate este că Diverta se întoarce acasă, în Piața Unirii, în fostul spațiu al Băncii Leumi, situat la numărul 31-33.

„Lucrăm să deschidem în luna mai a acestui an noul spațiu. Este un spațiu de 700 de metri pătrați și va fi o întreagă poveste legată de acest loc. Când vom deschide, vom fi cea mai mare librărie din Cluj”, a mai precizat Amalia Buliga pentru Transilvania Reporter.

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu