Oficial britanic: Persoanele vindecate ar putea primi un „paşaport de imunitate” care să le redea viaţa normală

Sursa foto: GettyImages

Marea Britanie elaborează planuri de eliberare a unui „pașaport de imunitate” care să certifice faptul că persoana s-a recuperat după infecţia cu coronavirus și este purtăroare de anticorpi identificabili printr-un test de sânge. Acest paşaport de imunitate le-ar permite oamenilor să-şi reia activitatea şi să ducă o viaţă normală, scrie New York Times în ediţia de duminică.

Deși iniţiativa e în stadiile inițiale, ea ar putea face parte dintr-o strategie mai largă de ieșire a ţării din izolarea socială, odată ce răspândirea bolii va fi sub un relativ control, mai menţionează cotidianul american.

Ziarul citează declaraţia unui înalt oficial britanic potrivit căreia cei care se califică pentru acest paşaport sunt persoanele active care au dezvoltat imunitate.

„Există posibilitatea să eliberăm astfel de certificate de imunitate, astfel încât, dacă oamenii au trecut prin boală și dacă dovezile ştiinţifice sunt concludente privind imunitatea astfel dobândită, oamenii pot începe să revină la o viaţă normală”, a declarat vineri secretarul pentru sănătate britanic, Matthew Hancock, pentru BBC.

Punerea în aplicare a acestei iniţiative depinde de soliditatea testelor care evidenţiază anticorpii. Aceste teste ar trebui aplicate pe scară largă astfel încât să identifice persoane susceptibile de a fi imune chiar dacă au prezentat simptome ușoare sau pur şi simplu nu au ştiut că s-au îmbolnăvit. Chiar dacă opiniile experţilor variază în privinţa procentului de „pacienţi ascunşi”, se estimează că 40 până la 60 la sută dintre cazurile de infecţie nu au fost documentate.

New York Times spune că guvernul britanic lucrează pentru a se asigura că aceste teste sunt suficient de precise, dar că, deocamdată, nu toate sunt la standardele de fiabilitate necesare.

Nu există Comentarii

    Postaţi un comentariu