Încă zece clujeni depistați pozitiv cu SARS CoV-2. Peste 300 de cazuri înregistrate în total la nivel național

La Cluj, în urma testării de ieri, au fost depistate pozitiv cu coronavirus 12 persoane, 10 din județul Cluj și alte două din Mureș.

Dintre acestea 9 erau in carantină (5 femei cu varsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifica. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca, fiind internate pe sectia dedicata, asimptomatici.

În acest moment sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, un număr total de 29 persoane depistate pozitiv cu Covid-19, 15 din județul Cluj, celelalte fiind din județele: Bistrița-Năsăud, Maramureș, Covasna, Mureș, Satu Mare, Iași, Sălaj și Brașov. O persoană din județul Cluj este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, numărul total al cazurilor din județul Cluj confirmate, fiind de 16.

Starea de sănătate a tuturor celor 29 de persoane confirmate este bună, fără elemente de gravitate.. Ieri au fost efectuate 140 de teste noi.”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit cluj24.ro,  9 dintre cazurile confirmate provin dintre persoanele sosite sâmbătă în carantină la Hotel Alpin din Băișoara.

”Acestea au fost ridicate de la locul de carantină și aduse în Cluj-Napoca pentru investigații suplimentare și tratament.”, potrivit cluj24.ro.

Prefectul Mircea Abrudean a refuzat să comenteze informația legată de provenienţa noilor cazuri.

La nivel național, până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

”De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul SARS CoV-2. Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu SARS CoV-2.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu