Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cea mai bună „pepinieră” de specialiști în IT&C din România

Rectoratul UTCN | Foto: Dan Bodea

Concursul „Challenges for Programmers”, organizat de People Centric, și-a desemnat câștigătorii, IT-iștii clujenii ținând capul de afiș în ceea ce privește performanțele și rezultatele obținute la această competiție. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este, conform acestor rezultate, cea mai mare producătoare de specialiști în domeniul IT&C din România, surclasând universitățile de profil din București, Timișoara sau Iași.

Potrivit zf.ro, care citează un comunicat al organizatorilor concursului „Challenges for Programmers”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Academia de Studii Economice din Bucureşti sunt instituţiile de învăţământ care produc cei mai buni IT-işti.

Concursul la care au participat peste 1.000 de studenţi şi masteranzi de la facultăţi cu profil IT&C din România s-a desfăşurat în perioada 29 noiembrie – 11 decembrie şi a evaluat cunoştinţele tinerilor pe tehnologii de C++, OOP şi Baze de date prin platforma TesteITOnline.ro.

„Cea mai populară secţiune a fost cea dedicată tehnologiei C++, în care şi-au probat cunoştinţele aproape jumătate dintre studenţii prezenţi în competiţie”, informează comunicatul organizatorilor, citat de zf.ro.

Concursul „Challenges for Programmers” se desfăşoară pe platforma testeITOnline în perioada 18 noiembrie – 09 decembrie 2013 şi provoacă tinerii pasionaţi de programare să îşi valideze cunoştintele într-o întrecere de nivel naţional. Înscrierile se pot face la doar una dintre cele trei categorii (C++, OOP şi Baze de date), iar premiile pentru câștigători constau în trei tablete Samsung Galaxy Tab2 8GB, câte una pentru fiecare dintre cele trei secţiuni de concurs.

Cei mai mulţi participanţi au venit de la Universitatea “Politehnica” din Bucureşti, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din cei 1.220 de studenţi înscrişi în competiţie, doar 8 au obţinut rezultatul maxim.

 

 

[stextbox id=”custom” caption=”Top 10 cele mai bune universităţi care produc specialişti IT în România:”]

1. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

2. Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

3. Academia de Studii Economice din Bucuresti
4. Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca
5. Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi
6. Universitatea “Politehnica” din Timisoara
7. Universitatea “Politehnica” din Bucuresti
8. Universitatea din Bucuresti
9. Universitatea “Transilvania” din Brasov
10. Universitatea din Pitesti

[/stextbox]

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu