Școala de design vestimentar de la Cluj defilează în ELLE, Vogue și Harper’s Bazaar

Creații semnate de zece dintre absolvenții de anul acesta de la Secția Design Vestimentar a Universității de Artă și Design din Cluj au fost selectate pentru pictorialul revistei ELLE din luna septembrie. De asemenea, în numărul din august al celei mai citite revistă de modă pe plan internațional le-au fost acordate două pagini și jumătate. Și, nu în ultimul rând, tinerii designeri au ajuns și în paginile primei reviste de modă din America, Harper’s Bazaar.

„Pentru școala de design vestimentar de la Cluj asta înseamnă ceva. Concluziile sunt formidabile, mie mi-au dat lacrimile. Următorul număr ELLE din septembrie ne-a acordat pictorialul. Au fost alese creațiile a zece din cei mai buni absolvenți UAD de anul acesta Nu vă zic încă numele, să fie surpriză”, spune lect.univ.dr.UAD Cluj, Elena Basso Stănescu.

De asemenea, specialiștii de la Harper’s Bazaar afirmă într-un articol că Universitatea de Arta si Design din Cluj își construiește un renume prin absolvenții săi de modă, tot mai îndrăzneți și cu un punct de vedere pertinent și actual. Harper’s Bazaar a fost lansată în 1867 .

„Școala de la Cluj nu înseamnă numai modă. Majoritatea secțiillor se pot mândri cu calități performante ale studenților. Dar asta nu ține numai de profesori. Sunt generați care vin așa, ca un val, și mătură tot, în sens calitativ și vin generații care nu prea au chef de studiu și au numai niște vârfuri”, mai spune Stănescu.

În ceea ce-i privește pe bobocii de anul acesta, în urma exemenului de admitere, profesoara consideră că sunt studenți care promit să facă performanță și e de părere că studenții din ziua de azi au o deschidere foarte mare spre informații, de la bloguri, reviste, facebook, dar că, în primul rând, ei trebuie să conștientizeze că merită făcută această meserie, nu doar să-și satisfacă  un moft.

Totodată o tânără designeră din Cluj, Florina Ivașcu, bate la porțile celebrității, conducând în acest moment într-un concurs realizat de revista Vogue și firma Muuse, care își propune să identifice următorul star mondial al designului vestimentar. Ea poate fi votată aici.

Clujul la primul târg profesionist de modă din România

Între 25 și 28 septembrie, la București, pentru prima data în România, va avea loc un salon profesionist al industriei modei, un salon dedicat tuturor celor care activează în fashion și în toate domeniile conexe acesteia.

„În prezent cu toții lucrăm și pregătim târgul din septembrie. Standul școlii va găzdui în premieră o combinație între studenții prezenți, masteranzii și absolvenții de master”, spune Stănescu.

„Categoric ține și de șansa lor de a avea anumite întâlniri miraculoase în anumite momente ale existenței, cum s-a întâmplat cu Laura Popovici care a câștigat „Pasarella” și a avut șansa să ajungă la Institutul Francez de Modă, la fel Ovidiu Pop. Eu sunt optimistă, industria se îndreaptă din nou către designeri, s-a și creat un proiect interesant de a acorda stagii plătite de șase luni obligatorii la absolvire”, lect.univ.dr.UAD Cluj, Elena Basso Stănescu

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu