Protestul anunţat de rezidenţi şi-a făcut efectul: banii au intrat în conturi

Cadre medicale în grevă japoneză
Foto: Dan Bodea

Cei aproape 1500 de rezidenţi din spitalele clujene şi-au încasat în sfârşit banii de bursă, prevăzuţi de lege începând cu 1 ianuarie. Sumele vin cu 2 luni întârziere şi abia după ce rezidenţii au ameninţat că joi 6 martie vor ieşi în stradă. Iar banii sunt doar pentru luna ianuarie.

Potrivit Prefecturii clujene, în judeţ numărul de beneficiari ai bursei pentru luna ianuarie 2014 este de 1491 rezidenţi.  Iar valoarea totală a acestor burse pentru luna ianuarie, pentru judeţul Cluj, este de 962.612 lei.

“Fondurile alocate prin Direcţia de Sănătate Publică (400.428 lei – pentru 626 rezidenţi) sunt numai pentru cei încadraţi în spitalele din subordinea autorităţilor publice locale (consiliul judeţean şi consiliile locale), fonduri virate deja în conturile spitalelor şi mai departe în conturile rezidenţilor. Pentru rezidenţii încadraţi în unităţile sanitare subordonate Ministerului Sănătăţii, respectiv 865 de rezidenţi, fondurile necesare au fost alocate direct acestor instituţii de către Ministerul Sănătăţii şi deja virate întegral în conturile celor în drept. Până azi, 5 martie 2014, toţi rezidenţii au primit în conturile personale cuantumul burselor aferent lunii ianuarie 2014”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu