Demonstrațiile anti-RMGC continuă la Cluj-Napoca

Protestatarii cer parlamentarilor să „salveze” Roşia Montană

Militanții împotriva proiectului minier de la Roșia Montană au anunțat pe Facebook un nou protest la Cluj, programat marți, de la ora 19.00, în Piața Unirii. Peste 500 de persoane au confirmat până la orele amiezii participarea la proteste.

„Trebuie să demonstrăm încă o dată solidaritatea noastră față de concetățenii noștrii (sic! – n.r.) care protestează zilnic pe străzile Bucureștiului împotriva abuzurilor statului complice corporațiilor”, se arată în mesajul de pe rețeaua de socializare.

În același mesaj, organizatorii acuză mass-media că „distorsionează și deformează”, fiind aservită intereselor companiei Roșia Montană Gold Corporation.

Câteva mii de protestatari au demonstrat și duminică, în centrul Clujului, împotriva proiectului minier.

Potrivit unui studiu al Oxford Policy Management, proiectul RMGC ar genera un câștig direct, indirect și potențial de 19 miliarde de euro pentru economia României.

Protestatarii susțin însă că proiectul ar avea un efect negativ asupra mediului înconjurător și atrag atenția asupra pericolelor potențiale legate de exploatarea minereului prin folosirea cianurilor.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu