Cele mai noi descoperiri medicale din lume pentru salvarea pacienţilor cu traume multiple, predate la Cluj

Foto: Dan Bodea

80 de medici ortopezi şi traumatologi din România vin, la sfârşitul acestei săptămâni, la Cluj, să înveţe cele mai avansate tehnici și tratamente din lume pentru cazurile cele mai dificile de pacienţi cu politraumă. Cursul AOTrauma Advanced Principles of Fractures Management este primul organizat în România în ultimii cinci ani, ultimul de acest fel având loc în Sinaia, în vara anului 2009. Cursul este predat de 10 specialişti renumiţi la nivel internaţional, dintre care trei regionali, din Ungaria, Slovenia și Germania și șapte români. Cel mai renumit dintre ei este Prof.Dr. Zsolt Szabo, președintele Comitetului de Examinare al Diplomei Europene în Chirurgia Mâinii, născut în Târgu Mureş.

Locurile la curs, epuizate în 24 de ore

Importanţa cursului a fost confirmată de rapiditatea cu care s-au ocupat locurile. „În urma solicitărilor frecvente venite din partea medicilor ortopezi din România, am decis, alături de membrii din conducerea Fundației AOTrauma România, organizarea unui curs AOTrauma de nivel avansat. Locurile, în număr de 48, s-au ocupat în primele 24 de ore de la deschiderea înscrierilor. Am suplimentat numărul de locuri disponibile la 60, dar și acestea fiind ocupate într-un timp foarte scurt”, a declarat Cristian Bucur, reprezentant Ronda Medical.

În cadrul cursului, participanții vor învăța: tratamentul operator al traumelor cu lezare gravă a țesutului moale, tehnici de reducere a fracturilor, evaluarea cazului și propunerea celor mai bune strategii de tratament în cazul pacienților cu politraumă, gestionarea cazurilor dificile, cu insistență pe managementul complicațiilor post-operatorii. Tehnicile și tratamentele studiate se concentrează asupra următoarelor regiuni anatomice: claviculă, umăr și membru superior, membru inferior, pelvis.

Cursul AOTrauma Advanced Principles of Fractures Management este organizat e Ronda Medical, sub egida Fundației AOTrauma și în colaborare cu partenerul său, DePuy Synthes, în perioada 18-21 februarie 2015.

Distribuie:

Postaţi un comentariu