Cât de periculoase sunt toboganele spirală? Un copil s-a accidentat din cauza lor

Parcurile clujene dețin un pericol asupra copiilor. Așa zisul „inamic” este toboganul spirală, sau cel puțin așa susține o mămică care a avut de-a face cu unul dintre ele situat în parcul din cartierul Plopilor. În 2 aprilie, fiul Gabrielei Sima a suferit o dublă fractură de antebraț fiind o „victimă” a unui astfel de tobogan spiralat.

„S-a întâmplat în 2 aprilie și băiatul meu avea 5 ani jumate, acum are 6. Am mers în parc cu el și s-a dat pe unul dintre toboganele spirală aflate în parcul din cartierul Plopilor. Băiețelul meu s-a dat și după prima porțiune de tobogan a fost aruncat în afară, din cauza vitezei. Toboganul are o înclinație mai specială. Nu e normal. Cu cât ești mai greu, cu atât te împinge mai tare, în plus nu ai cum să nu zbori efectiv peste partea de 10 cm care e marginea”, a declarat Gabriela Sima, pentru transilvaniareporter.ro

Gabriela Sima,   mămica copilului accidentat

Gabriela Sima, mămica copilului accidentat

Și acum familia Sima simte urmările acelui eveniment neplăcut, dorința lor fiind să tragă un semnal de alarmă asupra siguranței precare a toboganelor.

„Băiețelul a făcut o dublă fractură la încheietură. A avut nevoie de operație, i-au făcut reducție, adică au încercat să-i pună mâna la loc fără operație și nu au putut. A doua zi a întrat în operație și i-au pus tijă metalică. A fost nevoie de două luni de imobilizare, iar acum încă facem gimnastică de recuperare pentru c[ nu mai are mobilitatea care a avut-o la mână. I-a tot fugit mâna de la loc și a mai fost nevoie de o operație, în total are opt radiografii și șase anestezii”, spune Gabriela.

Gabriela a făcut sesizare la primărie și a primit și răspuns. La dorința ei de a schimba toboganul vinovat, s-a răspuns afirmativ. Primăria a schimbat toboganul cu unul care are o mică diferență: în loc de marginea de 10 cm, care ar fi vinovată de accident, toboganul cel nou are o margine de 20 de cm.

Nemulțumită, Gabriela a făcut o sesizare scrisă, care a primit de asemenea răspuns din partea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca: „Urmând adresei dvs […] vă aducem la cunoștință următoarele: este regretabil accidentul suferit de fiul dvs., dar toboganul spirală vandalizat a fost înlocuit cu o piesă de același tip deoarece este modelul autorizat de către S.C. ISCIR-CERT S.A, pe baza certificatului de conformitate de tip”

De asemenea, primăria notează faptul că locurile și aparatele de joacă sunt verificate periodic pentru remedierea vandalismelor și defecțiunilor care apar, iar copiii care utilizează acest tip de tobogane trebuie supravegheați îndeaproape.

Mama copilului care a căzut de pe tobogan spune că nu se poate da un copil pe acest aparat de joacă dacă cineva îl ține de mână, spunând că a avut grijă de fiul ei cât a putut de bine.

„Eu vreau să informez părinții care au copii că toboganul acesta nu e okay. Eu cred că acest tobogan este afacerea cuiva și de aceea este pus peste tot. Am aflat că zac teancuri de reclamații la primărie împotriva toboganelor și nu le bagă nimeni în seama. Vreau ca părinții să își pună semne de întrebare” a completat mămica.

Deși am încercat să obținem numărul reclamațiilor de acest gen, Primăria Municpiului Cluj-Napoca nu a putut fi contactată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu