Aeroportul Militar din Câmpia Turzii se pregătește să primească avioane F16

După ce statul român a investit mai bine de jumătate de miliard de euro în cumpărarea a 12 avioane F16 folosite până acum de piloții militari din Portugalia, se pregătește o nouă investiție, de această dată în infrastructură. Astfel, bazele militare din Câmpia Turzii și Fetești vor intra într-un program de modernizare pentru a fi posibilă operarea pe noile avioane.

Flotila Aeriană de la Câmpia Turzii va fi dotată cu aparatură militară de coordonare şi recepţie. În total peste 20 de milioane de euro, bani alocaţi de România pentru primirea aparatelor de zbor. Potrivit digi24.ro, investiția totală a statului român în cele două baze militare este de 20 de milioane de euro

Programul include, pe lângă achiziția aparatelor de zbor, instruirea piloților militari români și cumpărarea a două motoare de rezervă. Cele 12 avioane F16 cumpărate de România din Portugalia vor costa statul 620 de milioane de euro, banii urmând să fie plătiți în cinci tranșe.

Cum tranzacție este o premieră în ceea ce privește relațiile dintre România și Portugalia, ministrul Apărării de la Lisabona a efectuat o vizită oficială  în România, declarând că există posibilitatea dezvoltării unei strategii comune de apărare între cele două state.

„Există interese comune între România şi Portugalia în domeniul industriei de apărare şi este o bună oportunitate să dezvoltăm în acest sens o strategie comună”,  a precizat José Pedro Aguiar-Branco, ministrul de resort portughez, citat de digi24.ro

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu