Gospodarii județului și-au prezentat recoltele la Toamna Bistrițeană

Producători au avut grija ca marfa lor să fie cea mai aspectuasă, astfel încât clienții să cumpere cât mai mult.

La braț cu soții, gospodinele din Bistrița și din zonele limitrofe orașului au năvălit înarmate cu plase în mâini, în Complexul Heidenfeld unde în acest weekend s-a desfășurat festivalul recoltei sau Toamna Bistrițeană. Pe ritmuri alerte de muzică de fanfară, lumea s-a târguit, a cumpărat și a plecat acasă cu mașinile pline de cartofi, mere sau zarzavaturi gata pregătite.

Producătorii de legume din Bistrița-Năsăud dar și din Cluj sau Mureș și-au încărcat camioanele cu cele mai de seamă roade pe care câmpul le-a oferit în acest an și au venit, la Toamna Bistrițeană, pentru a-și face reclamă și mai ales, pentru a-și acoperi investițiile din acest an în agricultură.

Nimic din ce ar putea dori o gospodină adevărată nu a lipsit de pe tarabele producătorilor. Atent aranjate pentru a fura privirile clienților, tone de cartofi, ceapă, conopidă, vinete și alte legume își așteptau cumpărătorii.

Ciorchine imense de struguri de cele mai bune soiuri și culorile stăteau în lăzi, în timp ce albinele roiau în jurul lor, confirmând în cel mai de încredere mod că viile bistrițenilor au dat roade dulci, de cea mai bună calitate.

Pentru doamnele mai ocupate, producătorii au venit și cu zarzavaturi care deși nu putea fi gustate pe loc, prezentau un adevărat spectacol la borcan prin modul ingenios de prezentare și de aranjare a legumelor din recipiente.

Nici copii nu s-a plictisit la Toamna Bistrițeană, standurile cu porumbei și iepuri de rasă făcând deliciul celor mici, cei mai norocoși plecând acasă cu câte un mic „urecheat”, obținut după fierbinți rugăminți adresate părinților.

Pentru cei mai avuți dintre gospodari, la Toamna Bistrițeană au fost prezenți și renumiți producători de utilaje și unelte agricole, astfel că cei cu dare de mână și pământuri roditoare au putut pleca acasă direct cu tractorul.

Chiar și primarul municipiului Bistrița a dat o fugă până la „piață” pentru a-și face proviziile pentru iarna ce bate la ușă: „Sunt aici fructe și legume produse local, care par aduse din afara țării, atât de bine arată. Zona noastră e bună pentru mere în special dar și pentru alte legume. Producătorii au ocazia aici să își promoveze produsele și să le vândă. Vremea ține cu noi, e foarte frumos afară, că doar și de asta am lucrat la Biserica Evanghelică și la alte biserici.  Întotdeauna fac aprovizionările de aici, dar nu cumpăr foarte mult. Produc și eu în grădina mea fructe și legume. De aici cumpăr vinete și conopidă de la niște producători din Florești”, spune primarul Ovidiu Teodor Crețu.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu