Porți larg deschise. Muzeele din Cluj au fost vizitate de mii de oameni

Foto: Dan Bodea

Muzeele din Cluj-Napoca plus Centrul de Cultură Urbană (Casino, din Parcul Central) și Centru Cultural Francez au participat la Noaptea Muzeelor, eveniment inclus în seria de manifestări din cadrul Zilelor Clujului 2018. Oferta, aparent generoasă, nu a surprins prea mult vizitatorii. În cea mai mare parte oferta din Noaptea Muzeelor a fost aceeași pe care clujenii, sau turiștii o au la dispoziție în mod curent.

Foto: Dan Bodea

Muzeele din municipiu au devenit însă, un obiectiv obligatoriu de vizitat în de acum clasica ”Noapte a muzeelor”. Ca de obicei Muzeul de Istorie a fost cel mai vizitat. Organizatorii au propus trei expoziții cu care au reușit să atragă peste cinci mii de vizitatori. “Incursiuni dacice în spațiul virtual”, “Egiptul și misterele lui” și expoziția temporară “PUNCTE DE VEDERE: Stereofotografii din timpul Primului Război Mondial” au fost propunerile Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

Foto: Dan Bodea

Principala atracție a fost mumia egipteană care face parte din ”Colecția egipteană”. Este vorba despre o mumie a unei femei, datând din secolul III î.Chr. Mumia este expusă împreună cu sarcofagul original, din lemn de cedru, într-o vitrină de sticlă. Mumia este una dintre cele cinci existente în colecțiile din România. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei are 400.000 de bunuri culturale, ilustrând istoria și civilizația Transilvaniei din preistorie până in zilele noastre.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu