Cum putem creşte succesul pe termen lung al tratamentelor stomatologice de canal?

Mai întâi avem prevenția și apoi tratarea prin diferite căi. În ceea ce privește sănătatea orală, medicii stomatologi spun că prevenția este cheia evitării unor situații mai complexe, ce pot fi și costisitoare ca tratament. A descoperi la timp o carie poate însemna salvarea unui dinte, cu un tratament relativ ușor. Pe măsură ce o astfel de situație, în faza incipientă considerată minoră, se agravează, problema devine una riscantă.

Grație tehnologiilor moderne și a clinicilor ce țin pasul cu acestea, care își dotează cabinetele stomatologice cu aparatură performantă, tratamentele stomatologice moderne pot soluționa și cazuri tot mai complexe. O demonstrează spre exemplu medicii specialiști din cadrul clinicii Mb Dental, prin  experiență îndelungată în ceea ce privește tratamentul pe canal la microscop.

Ajungeți pe mâna unui endodont pentru a salva dinţii

O carie avansată poată ataca atât de mult dintele, ajungând să fie profundă, până în centrul acestuia. Acolo se află pulpa sa, nervul, care o dată afectat de carie, de bacterii ce au pătruns în interior, se va inflama. Situația se complică dacă nu sunt luate măsuri imediate, așadar inflamația poate ajunge și la vârful rădăcinii dintelui. Salvarea? Tratamentul pe canal realizat la microscop.

Față de metoda clasică de tratare, microscopul vine cu o serie de avantaje. Canalele dinților pot fi, de la caz la caz, mai înguste sau mai lungi, uneori chiar și curbe. Astfel de situații sunt mai dificile, întrucât medicul trebuie să extirpe total nervul, să curețe foarte bine zona, să obtureze canalul și să sigileze zona, salvând dintele. Canalele curbe în mod special pot fi o adevărată provocare.

La microscop însă, un astfel de tratament este mai eficient realizat. Vorbim despre posibilitatea de a măsura electronic lungimea canalului, despre o curățare foarte bună în interiorul dintelui, despre o mai bună iluminare și mărire a zonei de tratare. Toate acestea sunt posibile grație aparaturii specifice, un microscop.

Tratamentul pe canal la microscop face diferența – iată cum

Riscurile sunt variate dacă un tratament pe canal eșuează. Poate fi vorba despre o curățare incompletă a bacteriilor, ceea ce inflamează din nou zona. Poate fi vorba de o fisură greu observabilă cu ochiul liber, ceea ce distruge rădăcina dintelui. Pierderea dinților implică ulterior abordări stomatologice invazive și costisitoare, cum este implantul dentar.

 

Altfel spus, serviciile de tip tratament de canal Cluj  realizate la miscroscop, așa cum se întâmplă în cadrul clinicii Mb Dental înseamnă economie de bani dacă ne gândim pe termen lung. Metoda este mai puțin invazivă și conservă mai bine dinţii naturali, tratamentul de acest gen fiind un succes garantat. Medicii de la Mb Dental au experiență și sunt specializați pe această nișă. Așadar nu oricine poate trata astfel un pacient.

Costurile unui astfel de tratament nu sunt fixe, depinzând de la caz la caz cât de complexă este problema stomatologică. În orice caz, merită încercată varianta, până la a ajunge spre exemplu la o intervenție chirurgicală pentru a salva rădăcina dintelui natural. Detalii despre etapele unui tratament endodontic regăsim și în cadrul paginii mbdental.ro.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu