Zece rectori din zece țări europene vin, la Cluj-Napoca

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va găzdui, în perioada 24 – 25 martie 2022,  întâlnirea alianței universitare EUTOPIA (https://eutopia-university.eu/).

Zece rectori ai unora dintre cele mai importante universități din zece țări europene (incluzând UBB/România) vor fi prezenți la UBB alături de echipele lor (prorectori/manageri de proiect).

Tema întâlnirii de la UBB este Be Connected. Be Innovative. (Fii conectat. Fii inovativ.), reflectând atât conexiunile academice și sociale – ex. UBB ca nou membru EUTOPIA, demersurile comune ale membrilor EUTOPIA și relația EUTOPIA cu alți actori academici și sociali -, cât și demersurile inovative locale/regionale și globale care rezultă din astfel de conexiuni.

„UBB este parte a alianței universitare EUTOPIA și mă bucur să-i am oaspeți la Cluj-Napoca pe colegii din alianță. Noi avem întâlniri periodice în universitățile membre, iar acum a venit rândul UBB. În cadrul întâlnirii de la UBB se vor discuta proiectele EUTOPIA, se vor vizita infrastructuri ale UBB și ale orașului, vor avea loc întâlniri cu actori din ecosistemul clujean (ex. comunitatea academică/companii/autorități etc.) și vor avea loc analize pragmatice dedicate modului în care EUTOPIA (prin UBB și global) poate asista criza refugiaților ucrainieni. EUTOPIA este unul din mecanismele importante prin care UBB este un actor global la nivel internațional.”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

La reuniunea EUTOPIA de la UBB vor fi  prezenți:

  • Jan Danckaert, Rector al Vrije University Brussel,
  • Tiziana Lippiello, Rector al Ca’Foscari University of Venice,
  • François Germinet, Rector (President) al CY Cergy Paris University,
  • Eva Wiberg, Rector (Vice-Chancellor) al University of Gothenburg,
  • Gregor Majdič, Rector al University of Ljubljana,
  • João Sàágua, Rector al NOVA University Lisbon,
  • Oriol Amat, Rector al Pompeu Fabra University-Barcelona,
  • Ursula M. Staudinger, Rector al Dresden Technical University,
  • Stuart Croft, Rector (Vice-Chancellor &President) al University of Warwick.

 

EUTOPIA este coordonată în prezent de rectorul Eva Wiberg, de la University of Gothenburg, asistată de secretariatul general condus de Nikki Muckle.

Alianța europeană EUTOPIA include acum aproximativ 255.951 de studenți, 45.498 angajați, 875 grupuri de cercetare și 139 de facultăți, fiind dedicată unor programe academice comune (inclusiv cu certificare comună), unor cercetări colaborative și unor parteneriate inovative pentru dezvoltare și pentru a face față problemelor complexe cu care se confruntă regiunile noastre și lumea în general. Viziunea EUTOPIA în astfel de demersuri este definită de Excelență, Incluziune, Sustenabilitate, Cooperare/Deschidere și Libertate Academică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu