Yellow Apples, primul centru pentru voluntariat în cultură din Cluj-Napoca

Primul centru de voluntariat în sectorul cultural şi creativ din Cluj-Napoca funcţionează începând cu data de 1 martie. Inițiativa se adresează persoanelor de toate vârstele din Cluj-Napoca şi Sfântu Gheorghe dornice să se implice în activităţi care sprijină cultura. „Inițierea Centrului de Voluntariat în Sectorul Cultural și Creativ” este un proiect realizat de Asociaţia Teatrul Imposibil şi beneficiază de o finanţare de 35.000 de euro prin granturile Spaţiu Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Centrul poartă numele de Yellow Apples – Voluntari pentru cultură.

Înfiinţarea centrului de voluntariat îşi propune să încurajeze participarea activă la viaţa comunităţii, precum şi să susţină iniţiativele care au o contribuţie importantă în sectorul cultural şi creativ. În cadrul proiectului, voluntarii se vor implica în organizarea şi promovarea unor festivaluri de teatru sau muzică, dar şi a unor serii de evenimente care vor avea loc în teatre, muzee sau biblioteci. Activitatea centrului vizează evenimente şi instituţii precum Festivalul Internaţional de Teatru Experimental Man.In.Fest, QuartFest, Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier” din Sfântu Gheorghe, Muzeul de Artă Cluj, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj sau Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe.

În cadrul proiectului, voluntarii vor beneficia de training-uri preliminare menite să le dezvolte calităţile profesionale şi personale necesare implicării în organizarea şi promovarea evenimentelor culturale. Astfel, ei vor participa la cursuri cu specialişti legate de negociere, comunicare, relaţii publice în mediul online şi offline, branding personal, branding al unui eveniment cultural, leadership sau fundraising.

Cei interesaţi să se implice în proiect sunt rugaţi să trimită un CV cu fotografie şi o scrisoare de intenţie pe adresa de e-mail teatrulimposibil@gmail.com până pe 15 martie 2015.

Asociaţia Teatrul Imposibil este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în Cluj-Napoca, în 2003, care are ca scop promovarea culturii româneşti prin organizarea sau sprijinirea de manifestări teatrale, plastice, audio-vizuale şi alte eveninimente culturale, în vederea stabilirii unui dialog între cultura românească şi valorile europene şi universale. Nu în ultimul rând, asociaţia doreşte să promoveze tinerii creatori, precum şi să promoveze explorarea unor tematici şi medii neconvenţionale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu