Weekend de vin la Wine Up Fair

Ioana Bidian Micu (a doua din stânga), adresându-se celor mai proeminenți membri ai juriului: Elod Adam, Peter McCombie, Essi Avellan și Adam Pawlowski (de la stânga la dreapta)| Foto: Bogdan Stanciu

A doua ediție a târgului de vin WineUp Fair se desfășoară în acest weekend la Cluj-Napoca, în clădirea Casino din parc. Sunt peste 20 de crame prezente, iar târgul a început să se extindă și în restul orașului, cu cine gastronomice, întâlniri de networking și alte evenimente care pun în centru vinul. O altă noutate este degustarea jurizată „WineUp Official Selection”, o evaluare de talie națională și internațională a vinurilor din târg, cu un juriu specializat. Gala de premiere va avea loc sâmbătă seara, la City Plaza.

Printre cei mai importanți membri ai juriului se numără Master of Wine Essi Avellan din Finlanda, Master of Wine Peter McCombie, membru al juriului International Wine Challenge, Master Sommelier Adam Pawlowski sau Elod Adam, Wine Educator și Metro District Manager la Kobrand Distribution New York.

La târg participă peste 20 de branduri românești, mai noi și mai vechi, printre care Corcova Roy & Dâmboviceanu, Gîrboiu, Carastelec, Gitana Winery, Chateau Vartely (Rep. Moldova), Liliac, Gramma, Petro Vaselo,  Crama La Salina, Avincis, Aurelia Vișinescu, Vinimondo, Recaș, Rătești, Oprișor, Alira, Davino, Budureasca etc. În apropierea spațiului expozițional va exista un punct de vânzare a vinurilor, la prețuri promoționale. Biletul de intrare costă 50 de lei/zi, iar abonamentul de trei zile, 120 de lei. 

În deschiderea târgului, organizatoarea Ioana Bidian Micu a justificat necesitatea unui asemenea eveniment prin creșterea accentuată a Clujului pe zona de HoReCa:

Clujul a crescut enorm în ultimii ani, comparativ cu toate celelate orașe din România. Festivalurile au adus un plus în domeniul HoReCa, iar acum este vremea ca și serviciile din acest sector să ajungă la nivelul cerut. Aici intervine WineUp.

„ArtVinium (firma organizatoare – n.r) își dorește prin acest târg să ofere un concept integrat prin care să promoveze cu adevărat calitatea vinurilor românești, dar și să intervină activ în educarea publicului larg și în creșterea serviciilor din domeniul ospitalității, urmând reperele și tendințele internaționale”, a mai spus organizatoarea.

În ceea ce privește vinurile românești, britanicul Peter McCombie, Master of Wine, a spus că Feteasca Neagră și ce Albă sunt soiurile care crede că au șanse să se impună pe plan internațional, datorită prospețimii lor și a faptului că reprezintă ceva nou pe piață.

Programul integral al târgului și al evenimentelor asociate îl găsiți pe pagina oficială.

Postaţi un comentariu