Universitatea Tehnică din Cluj cumpără mii de tablete și laptopuri pentru studenți

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca/ Foto: Dan Bodea

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se pregătește să-și primească studenții în noul an universitar 2021-2022 cu învățământul desfășurat față în față, dar se pregătește și pentru scenariul trecerii la sistemul online. Astfel, universitatea va achiziționa în perioada următoare echipamente digitale în valoare de peste 5 milioane de lei.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTC-N) a semnat contractul în valoare de 5.500.000 lei pentru proiectul Creșterea gradului de utilizare a internetului pentru studenții UTC-N sprijiniți cu echipamente mobile IT, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

Proiectul vizează îmbunătățirea conținutului digital al infrastructurii TIC a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în contextul pandemiei actuale, prin achiziția de tablete cu acces la internet pentru studenții universității, beneficiari ai burselor sociale și ai burselor sociale ocazionale, precum și prin achiziția de echipamente necesare desfășurării activității didactice, pentru dotarea sălilor de curs și seminar”, se arată într-un comunicat al UTCN.

Contractul prevede cumpărarea a peste 2.300 de tablete și a 100 de laptop-uri. De asemenea, banii vot fi utilizați și pentru dotarea a 81 de săli de seminar și laborator cu sisteme all in one, camere web pentru conferință, proiectoare, ecrane de proiecție, table interactive, routere wireless și tablete grafice.

Pentru a răspunde rigorilor și nevoilor specifice procesului educațional, îmbinării procesului de stimulare și potențare a interesului studenților cu posibilitățile pe care le oferă învățământul

online, universitatea a considerat oportună atragerea de fonduri prin care să faciliteze accesul la resurse și servicii digitale prin utilizarea tehnologiei informației și a comunicațiilor”, mai precizează reprezentanții universității clujene.

Tot pentru creșterea gradului de utilizare a internetului pentru studenți, anul acesta, universitatea a mai achiziționat încă 1000 de laptopuri pt studenții defavorizați, iar anul trecut au mai fost cumpărate încă 500 de laptopuri care au fost distribuite pe facultăți pentru dotarea laboratoarelor și pentru studenții  defavorizați.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu