Trei români decedaţi într-un accident produs în Ungaria

Sursa foto: rtv.net

Un grav accident de circulaţie, a avut loc în jurul orei 5.40, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr românesc.

Microbuzul se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români. Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere.

Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled. Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora.

“Cel mai probabil şoferul tirului, care a spulberat o coloana în staţionare pe avarii la intrarea în Budapesta pe autostradă, a adormit la volan. În acest eveniment rutier cauza o reprezintă un tir înmatriculat în Bulgaria condus, cel mai probabil, de un şofer bulgar care a spulberat o coloană aflată în staţionare pe avarii la intrarea în Budapesta pe autostradă. Cel mai probabil şoferul şoferul tirului a adormit. De ce se întâmplă accidente în Ungaria? Probabil acolo este o zonă cu viteză prea mare faţă de ce oferă infrastructura sau faţă de modul în care conducătorii auto utilizează infrastructura, faţă de conduita lor”, a declarat, vineri, Augustin Hagiu, consultant în transporturi, citat de AGERPRES.

Conform biroului de presă al MApN, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat vineri, 30 august,  în jurul orei 15.00, de la Flotila 90 Transport Aerian, cu destinaţia Ungaria, cu o echipă medicală SMURD, pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier din ţara vecină. Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, iar echipajul este format din piloţii locotenent-comandor Cornel Mladin şi locotenent-comandor Florin Ianculescu, tehnicianul de bord maistru-militar Iulian Chifan şi paramedicul plutonier Dumitru Miu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu