Se caută fonduri pentru recondiționarea pianului Casei de Cultură a Studenților

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

2500 de euro sunt necesari pentru recondiționarea pianului studenților de la Casa de Cultură din Cluj, bani pe care inițiatorii campaniei de strângere de fonduri, „Dați 1 ban pentru un pian”, speră să îi strângă până la începutul lunii iunie.

Pianul este la dispoziția tinerilor artiști încă din anii ‘60, fiind instrumentul pe care au cântat și s-au specializat multe generații de studenți ajunse până în prezent la școlile clujene de muzică. Instrumentul, model Forster (grand piano), necesită o urgentă recondiționare, vechimea mecanismului intern împiedicând păstrarea acordajului pe termen mai lung de câteva zile. Cei doi parteneri care au inițiat campania, Asociația Beard Brothers și organizatorii Jazz Days își propun să strângă suma necesară până în 1 iunie și, chiar să organizeze un recital de pian în această dată, dacă suma se strânge mai repede iar pianul iese din procesul de recondiționare.

Suma necesară pentru recondiționarea pianului este de 2500 de euro și este colectată astfel:

# donație directă în contul Asociației Beard Brothers, cont deschis la Banca Transilvania, numărul: RO58BTRLRONCRT0249735201, cu mențiunea donație pentru campania #1banpentrupian
# donație în urna mobilă pe care Beard Brothers o vor aduce pe 22 aprilie la concertul dedicat Zilei Internaționale a Jazzului de la CCS;
# 20% din vânzările de bilete de la Ziua Internațională a Jazzului se vor duce către campania 1banpentrupian;
# achiziționarea unuia din cele 10 bilete VIP JAZZ DAY. Prețul unui bilet VIP este de 150 de lei, iar contravaloarea celor 10 bilete VIP va fi donată integral campaniei #1banpentrupian. VIP Jazz Day cuprinde pe lângă locurile foarte bune și beneficii precum acces backstage, autograf de la artiști. Pentru achizitionarea biletelor VIP, doritorii pot trimite mail la contact@beard-brothers.ro.

Ziua Internațională a Jazzului, 22 aprilie, Concert de Gală

Ziua Internațională a Jazzului 2016, un concert aniversar de gală care va reuni pe scena de la Cluj într-un show unic, peste 50 de muzicieni, maeștri ai improvizației in jazz. Provocarea ediției a 5-a Jazz Day va fi prima parte a showului, dedicată celor doi compozitori ai standardului de jazz „Take Five”, Paul Desmond şi Dave Brubeck. Pentru prima dată „Take Five” va fi pus în scenă cu influențe simfonice, tradiționale, folclorice naționale, lăutărești. Pentru interpretarea îndrăznețului Take Five, pe scena Casei de Cultură vor urca Fanfara Transilvania, Gaio Big Band, condus de dirijorul Ștefan Vannai, Swing Mob Quartet și Orchestra Concertino formată din muzicienii Orchestrei Naționale Române din Cluj-Napoca și ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje.

Seara dedicată jazzului se încheie cu două recitaluri de jazz – funk – groove – soul – electronic, pregătite de oaspeți de peste hotare Michele Villari Quartet (IT) și Sir Waldo Weathers (USA).

Bilete pentru concertul de gală dedicat Zilei Internaționale a Jazzului sunt disponibile online, pe biletmaster.ro.

 

Postaţi un comentariu