S-a redeschis piscina Record

Sursa foto: WolrdClass

Clujenii au încă o piscină modernă în care să-și petreacă zilele călduroase de vară. Fosta bază sportivă Record este în plin șantier, dar noii administratori au dat în folosință piscina amenajată pe locul în care până la începutul anilor 2000 funcționa Ștrandul Record. Piscina este doar o bucățică din facilitățile pe care dezvoltatorul belgian Argo Development le va da spre folosință în perioada următoare.

Este vorba despre un complex sportiv ce este în curs de modernizare pe jumătatea estică a bazei. Restul zonei Record se află în litigiu, fiind în proprietatea unei terțe persoane juridice. În cartierul Mărăști cu greu găsești un spațiu verde, astfel că, modernizarea acestei baze sportive și deschiderea ei pentru public va oferi o alternativă suplimentară de agrement pentru locuitorii zonei.

Primăria Cluj-Napoca a avizat încă de anul trecut construirea unei săli de sport și a unui complex imobiliar, pe spațiul fostei baze Record. Noua sală de sport va fi construită pe trei niveluri, o suprafață de aproximativ 1.200 de metri pătrați și piscină (care tocmai a fost finalizată), cu acoperiș retractabil, ceea ce înseamnă ca va fi funcțională pe toată durata anului. La momentul avizării proiectului reprezentanții municipalității dădeau asigurări că noua sală de sport va fi funcțională în toamna acestui an.

Fosta bază sportivă Record a fost proprietatea fabricii Argos, iar când compania s-a scindat, a fost împărțită și baza. Din acest motiv investitorii belgieni au reușit să cumpere doar jumătate din ea. Noua baza sportivă care se construiește pe locul vechiului ștrand Record va avea, pe lângă piscina cu acoperiș retractabil, sală de fitness și de gimnastică. Investitorii belgieni și-au asumat de asemenea reabilitarea unei clădiri de patrimoniu industrial, pentru funcțiuni creative și productive, care să se muleze pe strategia orașului, aceea de a găsi spații unde se îmbină mai multe sectoare.

În vremurile ei bune baza sportivă Record cuprindea un ștrand, trei terenuri de tenis și o popicărie. La începutul anilor 2000, baza sportivă din Mărăşti era cunoscută ca o oază cochetă de verdeaţă şi relaxare pentru clujeni. „Record” era nu doar un loc de bălăceală, dar şi o zonă de „fiţe”, amenajată cu terase, săli de fitness şi de masaj. Apoi administratorul a decis să sisteze orice investiție pentru întreținerea acesteia. Ani de zile ea a fost închisă și ulterior abandonată. Ultimele activități sportive s-au derulat până în 2010, când administratorii au ales să pună lacătul și pe terenurile de tenis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu