Rectorul celei mai mari universități din țară dezminte că ar fi semnat pentru susținerea propunerii PSD pentru portofoliul Educatiei

Acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB / Foto: Dan Bodea

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop, dezminte informațiile potrivit cărora, alături de alți 44 de rectori ai unor universități din România ar fi semnat o scrisoare de susținere a lui Valentin Popa, cel care a fost propus de către partidul de guvernământ pentru preluarea portofoliului Ministerului Educației.

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai au declarat pentru Transilvania Reporter că rectorul Ioan Aurel Pop a dezmințit în mod categoric faptul că ar fi semnat scrisoarea. Potrivit acestora, rectorul a transmis faptul că universitatea pe care o conduce este o instituție de învățământ superior de stat și astfel depinde de finanțarea de la bugetul public, dar acest lucru nu este condiționat de susținerea politică a vreunui ministru iar, potrivit sursei citate, UBB își rezervă dreptul de a critica prin prisma statului pe care îl are în rândul universităților românești.

Anterior, într-o declarație acordată publicației Adevărul, Ioan Aurel Pop a explicat faptul că nu îl susține pe Valentin Pop și că tot ce face PSD duce spre dezastru.

„„Eu mai am câteva luni şi o să ies la pensie, nu vreau să mă implic în aşa ceva. Nu l-am susţinut şi nu-l voi susţine pe domnul Popa. Lucrez în învăţământ şi mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua aşa, va fi dezastru. În direcţia aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat şi nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susţint pe domnul Popa. Nici n-am auzit până acum că ar apărea numele meu pe lista susţinătorilor săi, mi se pare ciudat”.

Duminică, 28 ianuarie, agenția de presă Agerpres a publicat o listă cu numele a 30 de rectori din toată țara care ar fi semnat o scrisoare de susținere a propunerii PSD pentru funcția de Ministru al Educației. Ulterior, lista ar fi fost senată de alâi 15 rectori, printre care și rectorul UBB, Ioan Aurel Pop.

Valentin Popa este rectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava din primăvara anului 2012 și a fost votat CEx în defavoarea Ecaterinei Andronescu.

Postaţi un comentariu