Tomáš Verner, revine la Cluj. „Sunt un fel de Phoenix al patinajului”

Spectacolul „Dracula pe gheață” aduce laolaltă campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume și decoruri impresionante, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică, pentru a recrea legenda primului vampir din istoria omenirii, Contele Dracula, și a să poveste de dragoste eternă.

În rolurile principale, medaliații olimpici la patinaj Tomáš Verner, Surya Bonaly și Phillippe Candeloro. Bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, spectacolul „Dracula pe gheață” are premiera mondială în țara de origine a lui Vlad Țepeș, cel care a inspirat mitul Contelui Dracula.  Spectacolul de la Cluj va avea loc pe 22 aprilie, la Sala Polivalentă.

Citiți și: Campionii mondiali ai patinajului artistic „au zburat” pe gheață în aplauzele publicului clujean. Evgeni Plushenko a promis că va reveni la anul în România 

„Sunt un fel de Phoenix al patinajului”

De zece ori campion național la patinaj în Cehia și campion european în 2008,  Tomáš Verner este Jonathan în producția „Dracula pe Gheață”.

407003_10150611989980943_1728878218_n

„Pentru mine, cea mai neagră noapte nu înseamnă decât promisiunea unor zori mai luminoși. Am fost întodeauna un fel de Pasăre Phoenix a patinajului. Sper să cuceresc inimile spectatorilor la fel de rapid pe cât merge netul în România” glumește Tomáš Verner.

Cu 10 titluri de campion național, Verner poate fi numit cel mai de succes patinator din Cehia la masculin individual. Medaliat cu aur la Campionatul European din 2008, cu argint în 2007 și bronz în 2011 la același eveniment,  Tomáš Verner a mai câștigat 6 medalii de aur în turnee de Grand Prix, printre care titlul de campion în patria patinajului artistic, la Cupa Rusiei din 2010. Povestea lui, însă, nu este atât despre titluri naționale și internaționale, cât despre spiritul unui adevarat învingător, pentru care greutățile sunt doar motivații și mai puternice de a atinge reușite remarcabile.

A intrat în ringul de patinaj la doar cinci ani și și-a câștigat primul titlu de campion național în sezonul 2001 – 2002. De la poziția 14 la Campionatul European și pierderea calificării la Campionatul Mondial, Verner progresează constant până la pozitia 10 la Europene și 13 la Mondiale. Traiectoria să ascendentă este întreruptă în 2005 din cauza unei răsuciri severe a gleznei, care îi separă mușchiul de os.

A fost prima răscruce din carierea sa, care, neașteptat, l-a făcut mai puternic. Verner găsește resurse inimaginabile și revine spectaculos: în 2007 cucerește argintul la Campionatul European și aduce în țară prima sa medalie europeană dupa 15 ani, la individual masculin. Și, ca o dovadă că 2007 nu a fost un accident fericit al sorții, tânărul Tomáš cucereste titlul suprem în 2008 și devine primul campion european din Cehia, dupa victoria din 1992 a lui Petr Barna.

În sezonul următor, dupa ce câștigă argintul la Trofeul Eric Bompard, patinează la Skate America 2010 și contactează temuta gripă H1N1, care îi va afecta rezultatele întregului sezon. Un alt prag pe care îl sare cu grația unui campion înnăscut, câștigând bronzul la Cupa Chinei, primul său eveniment de Grand Prix. Mai mult, la Cupa Rusiei setează un nou record personal și cucerește primul său titlu la un eveniment Grand Prix, fiind singurul patinator care îl invinge pe Patrick Chan în sezonul 2010-2011.

De atunci și până la retragerea sa din competițiile sportive în 2014, Tomáš Verner a mai suferit o accidentare la spate care, din nou, nu l-a oprit să mai câștige șase titluri naționale și internaționale, iar apoi să încânte zeci de mii de spectatori la galele patinajului din întreaga lume.

Bilete

În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). 

Citiți și: „Dracula pe gheață”. Trei regi ai gheții vin la Cluj pentru un spectacol de excepție

Spectacolul Dracula pe Gheață de la Cluj va fi reprogramat pe 22 aprilie

Postaţi un comentariu