Știați că.. Lalelele au provocat una dintre cele mai bizare crize financiare ale lumii?

Da, lalelele, ai citit bine! În Epoca de Aur, lalelele erau atât de îndrăgite de olandezi, încât toată lumea își dorea să aibă în posesie frumoasele flori importate din Turcia, pentru a le expune în vaze și a se mândri cu ele. Mania lalelelor a condus la plantarea a mii de bulbi pe câmpuri întregi și la vinderea acestora la prețuri tot mai mari, valoarea unei lalele ajungând să fie chiar mai mare decât cea a unei case de la acea vreme!

Cu toate acestea, urmările nu au fost bune: comerțul cu lalele a cauzat prima bulă economică din istorie, numită Tulipomania. Practic, prețurile au ajuns la asemenea valori exagerate încât, într-o zi de februarie a anului 1637, întreaga piață economică s-a prăbușit. Prețurile lalelelor au scăzut drastic, iar cei care au investit în lalele au ajuns în pierdere.

 

Această rubrică este oferită de Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni. Dacă ai între 14 și 25 de ani, înscrie-te la CuGeT până în data de 15 octombrie 2019 și ai șansa de a câștiga premii în valoare totală de 30.000 de lei.

Olimpiada CuGeT este un proiect inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

Co-organizator: Vitrina Advertising.

Co-producător: TVR Cluj.

Proiect realizat cu sprijinul: Wörwag Pharma România.

Susținut de: NTT Data, Eurocont, Universifly.

Parteneri: Media Invest, Impress, Madd Electronics Group, Medsan, CMJ, Paper Cups, Opera Națională Română,TIFF.

Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Postaţi un comentariu