Concerte, activități pentru copii, zone de relaxare, târguri
Mii de clujeni și nu numai sunt așteptați la cea de-a doua ediție a Jazz in the Park, festivalul care s-a bucurat de succes la public încă de la debut, anul trecut. Organizatorii au pregătit pe lângă concerte și o serie de activități pentru toată lumea, care vor anima timp de trei zile Parcul Central al orașului, „marca” festivalului, dar și zone noi, cum ar fi Iulius Parc.
Practic, pe întreaga perioadă a festivalului, Parcul Central va deveni gazda timpului frumos petrecut împreună cu familia și prietenii. De vineri după prânz și până duminică seara, peste o sută de expozanți vor aștepta vizitatorii la Târgul Jazz in the Park cu cărți bune și obiecte vechi de artă, rochii vaporoase, bijuterii și alte obiecte lucrate de mâini iscusite.
Zona de relaxare va aduce hamace, o bibliotecă plină de cărți și încă una cu volume electronice, în timp ce curioșii vor putea testa biciclete Pegas ori chiar noile eBike-uri realizate de Bosch, unul dintre cei mai noi investitori ai Clujului. Pentru copii sunt pregătite jocuri diverse, activități cu animatori, un atelier de ceramică și chiar un treasure hunt.
În zona foodcourt se vor găsi variante pentru toate vârstele și gusturile, iar cei care nu vor să încheie seara prea repede vor putea continua petrecerea La Cizmărie, cu jam session-uri susținute de artiștii invitați la festival.
Vernisaj: Salonul Foto al APPC
Un eveniment inedit va avea loc duminică, 6 iulie, de la ora 17.00, la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Parcul Central: vernisajul Salonului Foto al APPC, ediția I-a, organizat de Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj, cu sprijinul agenţiei Fapte.
Salonul se dorește să devină o manifestare anuală. Fotografiile expuse vor putea fi cumpărate, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru sprijinirea jurnaliștilor aflați în dificultate, pentru creşterea gradului de profesionalizare a presei din Cluj sau pentru încurajarea tinerilor care doresc să urmeze o carieră în jurnalism.
Anul acesta, tematica salonului este Cluj-Napoca, iar cele 40 de fotografii prezentate au încercat să surprindă spiritul orașului. Sumele strânse vor fi donate jurnalistului Tudor Știrbu, condamnat la plata unor daune în valoare de 5.000 de euro, în urma unui material apărut în 2006 în publicația „Clujeanul”. Principala învinuire adusă lui Tudor Știrbu era legată de titlul materialului, care nu i-a aparținut. Persoana care a dat tilul nu şi l-a asumat explicit în fața instanței şi astfel a fost condamnat jurnalistul .