Estimări rezultate tur 2, exit poll IRES: Klaus Iohannis 51, 6%, Victor Ponta 48, 4%

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Candidatul Alinaței Social Democrate, Klaus Iohannis  a obținut 51, 6% din voturi, iar contracandidatul său, candidatul Partidul Social Democrat, Victor Ponta a obținut 48, 4%, conform Exit Poll-ului realizat de IRES pentru Digi 24.  Aceste estimări sunt făcute la ieșirea de la urne, până la ora 21:00.

„Solicit guvernului ca acum, în ceasul al doisprezecelea, să facă un efort și să prelungească programul de votare. Solicit Guvernului să acorde un minim respect față de acești oameni care vor să voteze. Cu toții ne dorim ca rezultatul obținut scriptic să reprezinte fidel voința românilor. În ceea ce privește modul în care s-a votat în diaspora, guvernul va trebui să își asume această organizare dezastruoasă. Dacă un singur român nu a reușit să voteze, înseamnă că i-a fost încălcat un drept fundamental”, a spus Klaus Iohannis. Acesta a spus de asemenea că are emoții și că va avea până când Curtea Constituțională va valida votul.

Untitled

Victor Ponta nu a dat deocamdată declarații. În schimb, a făcut acest lucru Liviu Dragna, care a spus că Victor Ponta este câștigător la o diferență mică și că în această noapte se decide președintele României.

„Unii dau un sondaj, alţii altul, scorul este strâns. Din evaluările noastre, Victor Ponta este câştigător la o diferenţă mică. De aceea, le solicităm colegilor din secţiile de votare să fie atenţi până la numărătoarea voturilor şi până se încheie procesele verbale. La câte sesizări şi plângeri am avut astăzi se poate întâmpla orice, ceilalţi sunt dispuşi să facă orice. Să aibă răbdare să numărăm voturile şi să ţină minte că la noapte se decide preşedintele României”, a spus Liviu Dragnea.

1

Secțiile de votare s-au închis la ora 21:00.

Rezultatele oficiale vor fi anunțate marți, după sosirea voturilor din disapora.

 

Postaţi un comentariu