Primăria vrea să cumpere un pavilion şi 500 de mp pătraţi pe Cetăţuie. Vânzătorul cere 450.000 de euro

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Consilierii locali vor dezbate la ultima şedinţă din acest mandat (2012-2016), care va avea loc în 16 iunie, un proiect prin care se prevede exercitarea dreptului de preempţiune al municipalităţii pentru cumpărarea unui imobil pe Dealul Cetăţuii şi a unei parcele de circa 500 de metri pătraţi.

Este vorba despre clădirea de pe strada Călăraşi numărul 1, de fapt, Pavilion 1, la parter care cuprinde o cameră cu suprafaţa construită desfăşurată de 158 de metri pătraţi, la care se adaugă un teren de 500 de metri pătraţi, deţinute în prezent de BT Leasing.

Ministerul Culturii nu şi+a exercitat în termenul legal dreptul de preempţiune pentru a cumpăra acest imobil, astfel că este rândul municipalităţii clujene să decidă dacă va achiziţiona acest imobil.

Potrivit proiectului de HCL şi referatului de specialitate, vânzătorul cere preţul de 100.000 de euro +TVA, la care se adaugă 350.000 de euro + TVA cheltuieli de renovare şi reabilitare.

Dacă aleşii locali vor aproba acest proiect, o comisie va urma să poarte negocierile pentru cumpărarea imobilului respectiv.

Postaţi un comentariu