Primăria aduce clarificări în cazul tăierii de arbori din prima grădină botanică a Clujului

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

După ce vecinii imobilului-grădină de pe strada Avram Iancu numărul 23-25 au făcu apel zilele trecute la autorități să oprească șantierul de la această adresă pentru că s-au tăiat mai mulți arbori seculari din această grădină, Primăria Cluj-Napoca a făcut publice câteva clarificări despre autorizarea acestui proiect.

Reprezentanții municipalității precizează că pentru ridicarea hotelului de pe strada Avram Iancu numărul 23-25 a existat avizul corespunzător de la Agenția de Protecție a Mediului.

”A fost emisă A.C. nr. 1218/05.10. 2015 pentru executarea lucrărilor de „Imobil cu funcțiunea Hotel 2S+D+P+2E+2M, amenajari exterioare”, cu termen de execuție de 36 de luni de la data începerii lucrărilor (din data de 14.06.2016). Autorizația de Construire emisă de Primăria Cluj-Napoca are la bază toate avizele și documentele necesare, inclusiv Decizia nr. 475/28.11.20113, eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului (anexată prezentei informări), prin care se specifică faptul că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Specificăm faptul că Primăria Cluj-Napoca a emis această autorizație de construire în conformitate cu legislația în vigoare. În cazul în care municipalitatea nu elibera autorizația de construire, funcționarii Primăriei se făceau vinovați de abuz în serviciu, în condițiile în care solicitantul avea toate avizele legale”, se arată în comunicatul primăriei.

De altfel, în avizul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj anexat la comunicatul primăriei se arată că acest proiect ”nu se supune evaluării impactului asupra mediului”.

Citiți și Verificări în regim de urgență, după ce mai mulți arbori seculari au fost tăiați din prima Grădină Botanică a Clujului

 

Postaţi un comentariu