Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei. Prefectul Tasnadi Szilard: ”Rolul medicilor de familie este vital”

Foto: Transilvania Reporter

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a participat la o videoconferință cu ministrul Sănătății, în care s-a pus problema capacității de răspuns adecvat în fața iminentului val cinci al pandemiei de coronavirus.

După cum se poate observa, în multe state europene s-a declarat în mod oficial valul 5. Am avut o discuție zilele trecute cu autoritățile de la București, care a avut drept scop redactarea Planului de reziliență și recrudescență, lucru care s-a făcut și la finalul valului 3, ca să avem capacitatea eficientă și optimă de prevenire, de revenire la numărul de paturi din secții sau la Terapie Intensivă. Deci, dacă va veni valul cinci, trebuie să ne asigurăm că avem toate mijloacele și soluțiile de prevenire a bolii.

Am fost informat că avem un stoc suficient de medicamente și anticorpi monoclonali. Folosirea acestora își arată eficiența maximă în faza incipientă a bolii, și atunci rolul medicilor de familie este vital, în sensul în care dacă un pacient este depistat pozitiv, el trebuie să fie trimis din timp la medic, spre a-i fi administrat anticorpul”, ne-a declarat prefectul județului Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu