Pregătiri de Sfânta Maria la Mănăstirea Nicula

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi și în acest să se roage la icoana Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula. De altfel, primii pelerini au ajuns la mănăstire, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare din 15 august.

Reprezentanții Mitropoliei Clujului au precizat că programul va urma tipicul din fiecare an. Astfel, în ziua dinaintea sărbătorii, luni 14 august, va avea loc o procesiune din Gherla până la Mănăstirea Nicula, la care vor participa mitropolitul Clujului, IPS Andrei, şi alţi înalţi ierarhi ortodocşi.

Seara se va oficia slujba de Vecernie, după care noaptea Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria va fi scoasă din biserică şi va avea loc înconjurul lăcaşului de cult. În dimineața în 15 august va fi oficiată slujba de Liturghie de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului.

Ca în fiecare an, la mănăstire sunt pregătite pentru pelerini mii de sarmale şi felii de cozonac.

Peste 250 de jandarmi vor asigura ordinea la pelerinajul ortodox de la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj. Aceştia vor fi prezenţi în satul Nicula încă de astăzi. „Jandarmii vor fi prezenţi încă din data de 13.08.2017 atât pe traseele de afluire/defluire, în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială. Măsurile luate vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică care să le permită credincioşilor reculegerea dorită în faţa Icoanei făcătoare de minuni de la Sfânta Mănăstire Nicula. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la procesiunea greco-catolică organizată luni, 14 august a.c., pe traseul care va fi parcurs, pe jos, din municipiul Gherla până la mănăstirea Nicula“, anunţă reprezentanţii jandarmilor. 

Postaţi un comentariu