Peste 7700 de intervenţii pentru ISU Cluj de la începutul anului

La peste 30 de cazuri zilnic au intervinit echipajele ISU Cluj până astăzi/Foto: Dan Bodea

Până în această dimineaţă la ora 8.00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj a avut 7738 de intervenţii de la 1 ianuarie, ceea ce reprezintă mai mult de 30 de intervenţii zilnic.

Dintre acestea, 6714 au fost intervenţii SMURD cu asistenţă specială de urgenţă, 429 de incendii şi alte misiuni de diferite tipuri.

Conform generalului de brigadă Vasile Şomlea în luna iulie s-a înregistrat ziua cu cele mai multe intervenţii, respectiv 65. „A fost perioada cu zilele de caniculă şi de aceea echipajele SMURD au fost solicitate pe partea medicală de urgenţă. Într-una din acele zile foarte mulţi oameni au căzut în stradă din cauza caniculei. Au mai fost zile şi cu 50 sau 45 de intervenţii. Din fericire în acest an a scăzut timpul de răspuns al echipajelor, atât al ISU Cluj, cât şi al Ambulanţelor pentru că nu mai circulă informaţia între dispecerate, dispunând acum de un dispecerat comun ca preambul la cel integrat. Astfel, comparativ cu anul trecut a scăzut timpul de răspuns cu 1.5-2 minute. Este foarte mult mai ales în medicina de urgenţă. De asemenea, un minut poate face diferenţa între o explozie care se produce sau care poate fi stopată”, a precizat Vasile Şomlea în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Vasile Şomlea în acest an a scăzut şi numărul arderilor necontrolate, lumea începând să conştientizeze apelurile pe care ISU Cluj le-a făcut repetat. În ceea ce priveşte alertele false, acestea au fost de 56, până în prezent, în scădere faţă de alţi ani. Pe tot parcursul anului trecut, ISU Cluj a intervenit la 11.062 de cazuri faţă de 9.419 în 2011.

Postaţi un comentariu