O clujeancă de 84 de ani s-a ales cu dosar penal pentru că a luat „din greșeală” o stampilă în turul I de scrutin

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

O ştampilă cu menţiunea „Votat”, care a dispărut la primul tur al alegerilor prezidenţiale de la secţia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca, a fost adusă, duminică, de o bătrână de 84 de ani, care a venit să voteze şi care o luase „din greşeală”, acesteia fiindu-i întocmit dosar penal pentru furt.

„Ştampila cu menţiunea «Votat», care dispăruse din secţia de votare nr. 2 în primul tur, a fost adusă înapoi, duminică, de o femeie în vârstă de 84 de ani care a declarat că a luat-o din greşeală şi a pus-o în buzunar. Femeia a dat declaraţie în faţa poliţiştilor. Ştampila respectivă a fost sigilată şi va fi predată la BEJ Cluj după ce se încheie procesul de vot. Noi am primit, acum, pentru turul al doilea cinci ştampile, după ce la primul tur am rămas cu patru în urma dispariţiei acelei ştampile”, a spus preşedintele secţiei de votare nr. 2, Elena Rusu.

Femeia s-a ales cu dosar penal pentru furt, instanţa urmând să stabilească dacă ştampila a fost luată cu intenţie sau nu.

ACL a sesizat, în 2 noiembrie, la primul tur de scrutin, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, despre faptul că în secţia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca a dispărut o ştampilă cu menţiunea „Votat”.

Sursa: Mediafax

Postaţi un comentariu