Număr record pentru rezidențiat

 

5.415 de locuri sunt scoase la concurs, în acest an, la examenul de Rezidenţiat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, fiind aprobată de către Guvern majorarea cifrei de şcolarizare de la 4.000 la 5.415 de locuri. Ministrul Sănătății a declarat că anul acesta se întregistrează un număr record, peste 8.400, de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie înscriși la concurs.

“Ne-am pregătit pentru desfăşurarea Rezidenţiatului. Anul acesta am crescut numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs şi am corelat numărul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialităţi deficitare, ca de exemplu epidemiologie şi medicină de familie”, spune ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-un comunicat transmis vineri agenției Agerpres.

Pentru concursul de Rezidenţiat, care este organizat de MS duminică, s-au înscris 8.419 tineri medici în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, având aceeaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliografie ca anul trecut.

În acest an, tinerii absolvenți vor concura pe 5.415 locuri şi posturi. Dintre acestea, 4.730 de locuri/posturi sunt pentru medicină, 406 pentru medicină dentară, 225 pentru farmacie şi 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

Postaţi un comentariu