Nicolae Ciucă a testat conceptul autoturismului electric realizat de un grup de oameni de afaceri români

Premierul Nicolae Ciucă aflat, vineri, în vizită la Cluj-Napoca a testat concept car-ul dezvoltat de un grup de oameni de afaceri români conduși de CEO-ul companiei clujene Arobs, Voicu Oprean.

Premierul s-a declarat impresionat de autoturism și a promis sprijin pentru producerea acestuia.

”Am discutat cu cei care au dezvoltat prototipul de mașină care au spus că majoritatea componentelor sunt produse în țară. Au nevoie de ajutor de la instituțiile statului pentru omologarea mașinii și să vedem cum să îi ajutăm ca proiectul să fie pus în valoare. Trebuie să coopereze cu alte institute de cercetare și dezvoltare din țară, la Govora, de exemplu se fac cercetări despre acumulatori. Această mașină aici are nevoie să performeze și să fie competitivă”, a spus Nicolae Ciucă.

Prezent la întâlnirea cu premierul României, Voicu Oprean i-a explicat premierului cum a fost construit și cum funcționează autoturismul.

Grupul de oameni de afaceri a investit deja în realizarea prototipului în jur de 500.000 de Euro și își propun să o lanseze în producție,  cel puțin într-o mini-serie, însă au nevoie de aproximativ 2 milioane de euro. Procesul de producție ar urma să aibă loc la Cluj, a spus Voicu Oprean.

Autovehiculul nu este, pentru moment, omologat.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu