Multirotoare si zeci de avioane pentru copii, la Liberty Multirotor Racing 2018

Aproape toti dintre noi, cand am fost copii sau chiar si dupa ce am crescut, am visat sa zburam, sa pilotam avioane mari sau mici (modele). O asociatie din Cluj sprijina promovarea modelismului prin organizarea de activitati dedicate familiilor din Cluj si nu numai, in cadrul Liberty Multirotor Racing 2018. La evenimentul care va avea loc intre 25-26 august la Liberty Tehnology Park vor contribui si voluntari, intre care si 2 persoane in scaune cu rotile care se vor deplasa in acest scop tocmai din Alba!

Colaborarea dintre Asociatia Romana de Aeromodelism, organizatorul Liberty Multirotor Racing, si Asociatia Parinte Infloresti (API) este mai veche si continua cu inca un proiect pentru pasionatii de modelism cu varste intre 0-99 ani! Pana in prezent, peste 1.000 de copii de la gradinitele si scolile din Cluj au participat la cele 4 editii de expomodelism si ateliere de aeromodelism organizate de API cu scopul promovarii modelismul ca si sport, in randul copiilor si parintilor.

La Liberty Multirotor Racing 2018, Asociatia va organiza “coltul de activitati” dedicate copiilor. Intre activitatile pregatite vor fi si atelierele de aeromodelism in cadrul carora copiii vor putea sa isi construiasca si sa isi decoreze propriul avion-aeromodel si sa il ia acasa. Pentru aceasta, participantii vor trebui sa aiba varste intre 6-10 ani. Aeromodelele construite de copii sambata si duminica, vor putea participa duminica la o competitie iar detinatorul avionului care va zbura cel mai departe, va primi un premiu oferit de HPI Racing.

Dar nici copii mai mici nu au fost uitati; pentru ei, API pregatind pe tot parcursul celor 2 zile de Liberty Multurotor Racing, activitati diverse precum : show cu inghetata moleculara (naturala 100%, inghetata cu azot lichid) sustinut de Chef Roxana Parjol; tatuaje tematice cu sclipici; masaj reflexogen super amuzant la mini-aleea terapeutica a ZEM Center; expozitie de aeromodele, automodele si navomodele; lansare rachetomodele si nu in ultimul rand un… “photo corner” unde cei mici se vor putea fotografia in ipostaza de pilot, cu ajutorul lui Salanta Bere Photography.

Toate activitatile pentru copii vor fi sustinute de Asociatia Parinte Infloresti si partenerii sai Asociatia Euroavia, L’albero dei Sogni, Zem Center, HPI Racing, Studio Harmony si Tatuaje Sclipitoare dar si de voluntari, intre care Amalia si Alex care vin de la Alba, desi sunt in scaun cu rotile.

La Liberty Multirotor Racing 2018, editia a 2a, piloti de aeromodele din tara si din strainatate se vor “duela” pe o pista in aer liber, iar castigatorul va fi cel care va incheia cursa in cel mai scurt timp. Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate, intr-o cursa contra cronometru.

Liberty Multirotor Racing 2018 are doua categorii: Multirotor Racing si Multirotor Freestyle, iar doritorii s-au putut inscrie pe www.aeromodelism.ro, pana pe 13 august. Pe langa competitia in sine, vizitatorii vor mai putea admira demonstratii si cu alte tipuri de aeromodele (avioane, elicoptere, etc.) si automodele. Intrarea va fi libera dar vizitatorii vor fi incurajati sa sustina aeromodelismul prin participarea la activitatile organizate pentru copii si prin donatii in urnele ce vor fi special amenajate in acest scop.

Programul va fi urmatorul:

Sâmbătă 10:30 – 19:00

10:30-14:00 – Antrenamente competiţie Multirotor Racing.

14.00-15:00 – Pauză de masă

15:00-17:15 – Calificări competiţie Multirotor Racing.

17:30-19:00 – Competiţie Freestyle

Duminică 10:00 – 17:00

10:00-12:00 – Calificări competiţie Multirotor Racing.

12:00-13:00 – Pauză de masă

13:00-16:00 – Main Event: Competiţie Multirotor Racing.

16:00-16:45 – Festivitatea de premiere.

Contact :
Laura Babos,
Presedinte Asociatia Infloresti
Tel 0740215980

Distribuie:

Postaţi un comentariu