Miting de solidaritate la Cluj: „Xenofobia ucide omenia”

Mitingul a avut loc de la ora 15.00
eepurl.com

Câteva zeci de clujeni au participat, sâmbătă, la o manifestaţie publică de solidaritate cu refugiaţii, în Piaţa Unirii.

Demonstranţii au avut asupra lor pancarte cu mesaje în engleză, precum şi steaguri tricolore. „Refugiaţii sunt bineveniţi”, „Xenofobia ucide omenia”, „Români, hai că se poate. Solidaritate” sunt câteva din mesajele afişate de participanţii la miting.

Clujenii adunaţi la manifestare s-au oferit să participe direct la activităţile legate de găzduirea refugiaţilor în România.

Unul dintre organizatori, Kai Brand Jacobsen, norvegian stabilit de mulţi ani la Cluj, a subliniat că refugiaţii sunt persoane care nu vor decât să se termine războiul şi să se întoarcă acasă la ei.

„Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni care sunt refugiaţi, nu imigranţi.

Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie”, a spus Kai Brand Jacobsen.

Mitingul nu a fost unul autorizat, el fiind organizat prin intermdiul reţelelor de socializare

Postaţi un comentariu