Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda nu va fi încă deschis circulaţiei

Loturile de autostradă dintre Aiud și Sebeș sunt gata din iarnă

Comisia de recepție a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a fost prezentă astăzi la recepţia finală la lotul 3 al autostrăzii Turda – Sebeș, tronson dintre Decea și Aiud, a constatat mai multe neconformităţi pe cei 12,5 kilometri. Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, citat de Mediafax, anumite neconformităţi descoperite în luna noiembrie 2017 s-au menţinut.

”Am constatat că s-au menţinut anumite neconformităţi descoperite şi în luna noiembrie a anului trecut. Au fost trei echipe, practic, astăzi în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte am văzut, există aceste neconformităţi, se va întruni comisia în după-amiaza aceasta, va studia inclusiv documentele şi în funcţie de ce se va stabili se va decide dacă se acordă sau nu recepţia”, a spus Alin Şerbănescu.

Constructorului i s-a pus în vedere să remedieze deficienţele constatate anul trecut, între care Şerbănescu a enumerat exces de bitum, probleme legate de rugozitate, adică aderenţa în sine a asfaltului, elemente de planeitate executate neconform.

”Deocamdată să spunem că nu ne antepronunţăm, dar elementele pentru siguranţa rutieră considerăm că nu sunt întrunite în ceea ce priveşte partea de drum” a adăugat Şerbănescu, care a subliniat totuşi că cel târziu până în luna martie se va circula pe acest tronson.

Lotul 4 al acestei autostrăzi este programat pentru o inspecţie în luna februarie.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, Valoarea lucrărilor depăşeşte 2 miliarde de lei, fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.

Postaţi un comentariu