Licitație eșuată pentru mini-autobuze autonome. Municipalitatea clujeană așteaptă alte oferte

Licitația lansată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în luna aprilie 2021 pentru achiziția a zece mini-autobuze autonome a fost anulată, autoritățile locale constatând că ofertele primite nu sunt acceptabile. Licitația urmează să fie reluată, fiind așteptate alte oferte

Este vorba despre o licitație de oferte pentru achiziția a 14 automobile autonome (care se conduc singure), pentru care prețul estimativ de achiziție a fost stabilit la 27,35 de milioane de lei. Mini-autobuzele ar urma să aibă o capacitate de transport de zece persoane, iar finanțarea achiziției să se facă din surse bugetare.

Cele două oferte primite de municipalitatea clujeană au venit de la EasyMile GmbH, producător de vehicule autonome cu sediul la Toulouse, Franța și cu birouri în țări precum Germania (Berlin) și Navya, companie franceză specializată în proiectarea și construcția de vehicule autonome și electrice.

La începutul anului 2020, municipalitatea din clujeană a semnat un contract cu Universitatea Tehnică (UTCN) Cluj-Napoca pentru servicii de consultanță. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN urma să furnizeze consultanță pentru achiziționarea unor autobuze autonome electrice, potrivit sursei citate.

Autovehiculele urmează să fie testate timp de un an, iar apoi proiectul urma să fie extins cu fonduri europene. Dacă acest proiect se implementa, Cluj-Napoca era primul oraș din România cu astfel de autobuze.

Distribuie:

Postaţi un comentariu