”Lacul lebedelor” a umplut până la refuz Parcul Central

Scenă din Lacul lebedelor/ Foto Nicu Cherciu, Opera Națională Română Cluj-Napoca

Mii de clujeni au luat aseară cu asalt Parcul Central pentru a participa la un spectacol grandios, baletul ”Lacul Lebedelul” de P. I. Ceikovski, într-o montare specială a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, în cadrul căreia balerii au dansat și pe o scenă montată deasupra lacului din parc.

Toate aleile parcului și zona lacului au fost arhipline cu mult înainte de începerea spectacolului, care a putut fi urmărit, din fericire, și pe mai multe ecrane imense amplasate în diferite zone din Parcul Central.

Primele acte ale baletului au fost dansate pe scena amenajată pe esplanada din fața clădirii Casinoului.

lacul lebedelor

Apoi au urmat momentele așteptate de toată lumea, în care, într-un decor asigurat și de noaptea care se lăsase și luna care strălucea pe cer, balerinii au încântat publicul cu dansul lor deasupra lacului.

Spectacolul ”Lacul Lebedelor” este supranumit ”Regele baletelor” și este unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate titluri ale tuturor timpurilor. În rolurile principale ale spectacolului de aseară clujenii i-au putut admira pe primii balerini Andreea Jura și Dan Haja, într-o poveste regizată de Maestrul Vasile Solomon, iar l-a pupitrul orchestrei s-a aflat dirijorul Adrian Morar.

Spectacolul ”Lacul lebedelor” face parte din trilogia „Opera Aperta 2016” cu care opera clujeană își va încheia stagiunea lirică 2015-2016. În cadrul acestui eveniment clujenii se vor putea bucura de încă două spectaole în aer liber: sâmbătă, 2 iulie 2016, ora 21:30, o montare impresionantă a spectacolului Nabucco”, de G. Verdi, realizată în Piața Unirii și  duminică, 3 iulie, ora 21:30,  un concert de muzică spaniolă, „La Negra Noche”, tot în Piața Unirii.

Postaţi un comentariu