La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se fac modernizări în valoare de peste 1,5 milioane de lei

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase au fost demarate o serie de noi investiţii în valoare este de circa 1.580.000 lei prin care va fi extins laboratorul de analize şi modernizarea mai multor cabinete. lucrările fiind fuinanţate prin intermediul Consiliului Judeţean Cluj.

Astfel la acest spital se execută în prezent  lucrări de extindere a Laboratorului de analize medicale, spaţiul actual fiind insuficient. Prin această extindere în noul spaţiu vor funcţiona prin fuziune cele două laboratoare pe care spitalul le care în prezent în două locaţii diferite. Totodată, în prezent se execută lucrări de reparaţii capitale şi modernizări la unitatea farmaceutică. Farmacia nu a beneficiat de astfel de lucrări din chiar momentul înfiinţării spitalului, respectiv din anul 1970.

Din dorinţa de îmbunătăţire a condiţiilor din spaţiile destinate activităţilor medicale ale Ambulatoriului Integrat, se execută lucrări de reparaţii curente şi modernizare a cabinetelor medicale din cadrul unităţii situate pe strada Moţilor, la nr. 19. Totodată, modernizarea are în vedere şi un amplu proces de îmbunătăţire a circuitelor funcţionale, asigurarea unor spaţii de aşteptare corespunzătoare pentru pacienţi, amenajarea la standarde de calitate superioară a sectoarelor în care se realizează recoltarea probelor, a Laboratorului de Ecografii şi a Laboratorului de Endoscopii. De asemenea, pentru o cât mai bună punere în valoare a aparaturii de înaltă performanţă, respectiv a Computerului Tomograf şi a Mamografului digital achiziţionate din fondurile Consiliului Judeţean, se urmăreşte asigurarea unor condiţii optime în zona de recepţie pentru Laboratorul de Radiografie şi Imagistica medicală, pentru planificarea pacienţilor, zona de aşteptare şi relaţii cu pacienţii.

„Toate aceste investiţii finanţate din bugetul Consiliului Judeţean şi pe care preconizăm să le finalizăm până la finalul lunii martie au rolul de a contribui la creşterea calităţii serviciilor pe care spitalul le oferă, precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi de confort pentru pacienţi şi pentru personalul medical care-şi desfăşoară activitatea aici”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Pe de altă parte, investiţiile preconizate pentru viitor la acest spital se referă în principal la modernizarea laboratorului de recuperare şi balneofizioterapie, a compartimentului de chirurgie şi a sălii de operaţii de mici intervenţii din cadrul Ambulatoriului Integrat.

Postaţi un comentariu