La Cluj a început ridicarea maşinilor parcate ilegal

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Măsura ridicării maşinilor parcate ilegal în oraş a reintrat în vigoare de astăzi. De altfel, poliţiştii locali au şi dispus ridicarea mai multor autovehicule care staţionau în locuri nepermise de lege. 

Săptămâna trecută poliţiştii locali au împărţit circa 5.000 de pliante prin care îi anunţau pe şoferii clujeni că din 9 februarie maşinile care sunt parcate neregulamentar vor fi ridicate.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazuri precum: oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile CTP, pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale, pe trotuare și piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gosposdărești sau a diverselor accese auto, precum și în alte situații, conform legislației în vigoare.

Cuantumul sancțiunii pentru ridicare-transport-depozitare a fost stabilit conform HCL nr. 21/2017 și este de 547 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 294 de lei.

Postaţi un comentariu