Grădinița corporatistă, o noutate la Cluj

Noua grădiniță se află în curtea Amera Tower | Foto: Bogdan Stanciu

Prima grădiniță din Cluj care deservește exclusiv angajații unei corporații de mari dimensiuni a fost inaugurată sâmbătă, de grupul german E.ON. Beneficiarii grădiniței sunt copiii angajaților E.ON Business Services,  respectiv centrul de contabilitate și resurse umane al companiei, care funcționează în clădirea Amera Tower, de pe Calea Baciului. Grădinița se află chiar în curtea clădirii de birouri și este una privată, gestionată din punct de vedere educațional de Fundația Țăndărică.

80 la sută din taxele pentru grădiniță vor fi suportate de companie, iar 20 la sută de către părinți, a declarat Oana Demian, reprezentantă E.ON România. Astfel, angajații care își vor da copiii la această grădiniță privată vor plăti cam la fel de mult ca părinții care își dau copiii la o grădiniță de stat. Grădinița, care are și creșă, va fi frecventată de 60 de copii.

„Ne ușurează foarte mult viața”, a spus Alexandra Dondoș, o mămică în vârstă de 33 de ani. Ea are doi copii, Oana, în vârstă de trei ani, care din toamnă va merge la grupa mică, și Andrei, de patru ani și jumătate, care va merge la grupa mare. „Până acum îi lăsam la o grădiniță de lângă casă, și, la sfârșitul zilei, îi luau bunicii. Acum, am să îi iau cu mine în mașină,  îi las dimineața, când vin la serviciu, și îi iau când plec. Este mult mai simplu și îi degrevăm pe bunici de o treabă, fiindcă au și ei o vârstă”, a explicat Alexandra,  angajată la divizia banking&payment UK a grupului E.ON („la penultimul etaj lucrează” – intervine în discuție Andrei).

Alexandra Dondoș,   cu doi dintre beneficiarii direcți ai grădiniței: Oana și Andrei | Foto: Bogdan Stanciu

Alexandra Dondoș, cu doi dintre beneficiarii direcți ai grădiniței: Oana și Andrei | Foto: Bogdan Stanciu

În cadrul E.ON Business Services lucrează peste 530 de angajați, care asigură servicii de contabilitate și, în mai mică măsură, de resurse umane, pentru toate țările europene în care compania germană desfășoară activități.

Unicitatea inițiativei E.ON pe plan local a fost subliniată la inaugurare de Zsolt Temesváry, directorul general al centrului de servicii. „Este o perioadă în care multe companii își extind activitatea; deschid noi capacități, noi birouri. Dar noi deschidem o grădiniță. Ați mai auzit de o companie care face așa ceva?”, a întrebat acesta retoric. Apoi a furnizat explicația: „Facem aceasta, în primul rând, fiindcă dorim să rămânem aici pentru mult timp, iar o grădiniță este întotdeauna un plan pe termen lung, și, în al doilea rând, fiindcă dorim să venim în sprijinul angajaților. Iar familia este cel mai important lucru pentru ei, ca și pentru mine”.

Grădinița Țăndărică-E.ON ocupă deocamdată parterul și primele două etaje ale clădirii din curtea Amera Tower, cu posibilitatea de a se extinde ulterior. Spațiul a fost organizat cu locuri de joacă, săli de curs, sală de masă, grupuri sanitare și ateliere pentru activități de recreere pentru copii între 1 și 6 ani.

 

Postaţi un comentariu