Gabriel Resources ia în calcul eventuale proceduri de litigiu împotriva României. Acțiunile companiei în cădere liberă

Gabriel Resources a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale altor miniştri din Guvernul României, apărute în presă luni, potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană urmează să fie respins înainte de a fi dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al companiei canadiene.

„ În ciuda faptului că Guvernul a aprobat proiectul în şedinţa din 27 august şi că recentele sondaje arată că o majoritate a populaţiei susţin progresele în proiectul de la Roşia Montană se pare că Guvernul a instituit proceduri de urgenţă pentru a stopa orice dezbatere în Parlament. Gabriel încearcă să obţină rapid confirmări privind decalraţiile făcute şi clarificări asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Roşia Montană. Dacă propunerea legislativă este respinsă, compania va evalua toate variantele de acţiune disponibile, inclusiv notificarea formală a intenţiei de a iniţia un litigiu ca urmare a multiplelor încălcări ale tratatelor internţionale referitoare la investiţii ” se arată pe siteul oficial al companiei.

Potrivit publicației Ziarul Financiar, acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1, 1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă.
 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu