Filmul „Usturoi”, cel mai mare succes românesc de box-office anul acesta

Secvență din film, cu cei doi protagoniști | Foto: Captură trailer

Filmul „Usturoi”, produs și filmat la Cluj, este pelicula cu cel mai mare succes de box-office în primul trimestru al acestui an, dintre toate filmele românești. Conform datelor oficiale raportate de distribuitori pentru Cinemagia, „Usturoi” este filmul românesc cu cei mai mulți spectatori (14.124) și cele mai mari încasări în primul trimestru în România (126.687 de lei). Per total, însă, aceste cifre nu plasează filmul decât pe locul 40. Următorul film românesc din clasament, situat pe locul 47, este „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, lansat în 1 aprilie 2016.

„Succesul nostru la public este cu atât mai neașteptat cu cât distribuția o facem noi, cu mijloacele noastre modeste. Nu avem un trust de presă în spate, nu avem experiență în acest domeniu, nu avem nici măcar buget de promovare, dar filmul se pare că este împins mai departe de propriul său success, fără precedent cel puțin pe piața din Cluj!”, a declarat regizorul Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA.

„Nu am reușit să intrăm în toate rețelele de cinema din România pentru că, fiind independenți și cvasinecunoscuți în industrie, trebuie să depunem efort dublu fie și numai pentru a fi băgați în seamă! Dar publicul din Cluj este de partea noastră și uneori avem și șansa de a întâlni directori de cinematograf, cum este doamna Ioana Călin de la cinema «Florin Piersic», care intuiesc potențialul comercial al peliculei noastre care se adresează în egală măsură copiilor, tinerilor și seniorilor, pentru că nu conține nuditate gratuită, înjurături și nimic din ceea ce face filmul românesc greu de digerat. De aceea spunem despre noi că suntem cel mai neromânesc film românesc”, spune Radu Băzăvan, producătorul și scenaristul filmului.

La cererea publicului, „Usturoi” revine pentru a șasea săptămână la cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca cu următorul program:
– sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 17:00
– duminică, 10 aprilie, de la ora 20:00
– miercuri, 13 aprilie, de la ora 20:00
– joi, 14 aprilie, de la ora 20:00.

Filmul a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan și regizat de Lucian Alexandrescu, sibian stabilit în Miami, SUA. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj.

Trailerul filmului:

3 Comentarii

  1. Votantul spune:

    Radu Bazavan,(groparul nemernic) a stiut sa promoveze profesionist filmul !Deci nu ma mira deloc !

  2. Situații de viață interesante, umor bun ardelenesc, peisaje frumoase de Cluj și zona înconjurătoare, și distribuția încredibila! Am văzut câteva sute filme romanește, dar trebuie să zic sincer ca am fost foarte împresionat de filmul „Usturoi” – e poveste despre oameni simpli care ne arata o mica partea de adevărata Transilvania. Este o mare onoare pentru mine ca sunt cunoscut personal cu câteva oameni din echipa filmului „Usturoi”. Și eu urez pentru ei succese mari în continuare!

  3. Marius spune:

    Succesul pe care acest film l-a avut la Cluj(datorită unei promovări super inteligente) nu reflectă deloc și calitatea filmului – care din punct de vedere cinematografic este un EȘEC. Cu o poveste forțată care nu avansează deloc, glume inserate de dragul comediei, personaje nerealiste și mai ales pretenții de producție serioasă – rezultatul a fost un produs care nu se ridică nici la nivelul filmelor studențești.

Postaţi un comentariu