Emil Boc: „ Nu se va îmbunătăţi semnificativ votul din diaspora”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc / Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Primarul municiiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat la secția 48 din Cluj-Napoca, la ora 10:00.  Acesta a venit însoțit de soția sa, Oana Boc, fiind întâmpinat de lideri PDL și PMP din Cluj-Napoca. Fostul premier a votat pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept.

„Un vot liber exprimat de către cetățeni reprezintă cheia democrației și a continuității acesteia. Cetățenii își apară democrația prin vot și sper ca românii să participe într-un număr cât mai mare cu putință la vot, pentru că prin asta vom apăra democrația din ultimii ani și consolidarea acesteia. Eu personal  am votat pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România, pentru o creştere economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă. Am votat aşa cum cred că votează orice om de dreapta. De asemenea, sper ca la Cluj să avem o bună participare la vot dată fiind participarea civică recunoscută a clujenilor în procesul electoral și nu numai”, a spus edilul la ieșirea de la urne.

Emil Boc consideră că lucrurile nu se vor schimba prea mult în ceea ce privește votul din diaspora. „Probabil se va economisi un pic de timp prin faptul că au fost scoase de pe internet declaraţiile pe proprie răspundere, dar prin faptul că nu s-au înfiinţat secţii suplimentare, ceea ce era posibil, din nefericire nu se va îmbunătăţi semnificativ votul din diaspora. Din punct de vedere contituțional se putea emite o Ordonanță de Urgență în acest domeniu, pentru că articolul 115 din Constituția României interzice emiterea de Ordonanțe de Urgență în domeniul drepturilor electorale numai dacă afectează în mod negativ. Dacă avea efecte pozitive, o astfel de ordonanță putea fi emisă. Acum e târziu. ”, a afirmat fostul premier.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu