Electric Castle, ziua întâi: Opt infracțiuni, nouă fapte penale și, iarăși, consum de droguri

Imagine de la festivalul Electric Castle | Foto: Dan Bodea

Jandarmii clujeni care au acționat, vineri, în prima zi a festivalului Electric Castle, au constatat opt infracțiuni de încălcare a legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, informează un comunicat transmis, sâmbătă de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, s-au luat măsuri ferme pentru menținerea unui climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia. Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente care să crească gradul de conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.

Totodată, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat nouă fapte penale care vizează încălcări ale legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislației rutiere în conformitate cu prevederile OUG 195/2002. Ca măsuri complementare, au fost reținute 10 permise de conducere.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență.

Astfel, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 28 de persoane, care nu au fost transportate persoane la unitățile spitalicești.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca precizează că activitățile de asigurare a ordinii publice și control, cât și cele pentru prevenirea situațiilor de urgență vor continua și în zilele următoare, pentru siguranța participanților.

Distribuie:

Postaţi un comentariu