Electric Castle revoluționează sistemul de acces și plăți în festival – 4 zile fără cash

Foto: Dan Bodea

Mai puțin bani cash, mai mult timp pentru distracție”, este oferta lansată de organizatorii Electric Castle participanților la ediția ce va debuta peste doar o lună.

Festivalul va avea un sistem revoluționar de acces și plăți care va reduce simțitor timpul petrecut de spectatori pentru a intra în aria festivalului, dar și timpul petrecut pentru diferite „cumpărături” la festival.

Brățările primite anul acesta la accesul în festival sunt dotate cu sistem RFID și vor funcționa ca un „portofel digital”.

comunicat

Participanții își vor putea încărca bani în sistem direct online, înainte sau în timpul festivalului, printr-un cont special creat dupa data de 1 Iulie 2016.  Există și opțiunea de încărcare la unul din punctele special amenajate în festival, pentru cei care preferă varianta cash sau direct de pe cardul bancar.

Avantajele încărcării online sunt însă multiple, fiecare utilizator își poate seta o sumă minimă pe care să o aibă pe brățară, iar contul se va alimenta automat dacă soldul va scădea sub această sumă. Ce nu se consumă din încărcările tranzacţionate online va fi automat returnat pe cardul bancar de pe care a fost făcută tranzacţia în 5 zile de la terminarea festivalului. Plățile în festival se vor face exclusiv prin scanarea brățării la dispozitivele instalate la toate punctele de vânzare (baruri, restaurante, merchandise, etc).

Ne-am dorit să găsim soluții pentru a le oferi fanilor noștri cât mai mult timp în fața scenelor sau la activitățile din festival, fără stresul timpului pierdut la cozi. Brățările RFID sunt ideale pentru că cresc gradul de confort, practic un spectator poate petrece 4 zile în festival fără să atingă măcar o dată bani cash. Tranzacțiile la punctele de vânzare sunt mult mai rapide, intrările în festival vor presupune mai puține formalități”, explică Andi Vanca, Head of Communications Electric Castle.

Întreg sistemul este implementat în parteneriat cu Intellitix, cea mai mare companie care dezvoltă astfel de soluții RFID în zeci de țări din lume la evenimente sau festivale majore precum Coachella, Bonnaroo, Tomorrowland și care garantează securitatea și corectitudinea tranzacțiilor. Sistemul este foarte ușor de utilizat și de monitorizat, tranzacțiile sunt transparente iar utilizatorul informat în timp real, prin email, de sumele cheltuite. Un ghid detailat despre utilizarea acestor brățări va fi publicat pe http://electriccastle.ro/ și disponibil și în broşura festivalului.

Postaţi un comentariu