Copiii Clujului realizează aplicații pentru orașe smart și păduri protejate

Trei echipe de elevi din Cluj-Napoca s-au clasat pe primele locuri la Festivitatea de premiere a Academiei Descoperă-ți pasiunea în IT (DpIT) din acest an.

Aplicațiile câștigătoare aduc progrese importante în semnalizarea inteligentă a bicicliștilor, în siguranța locuitorilor marilor orașe, precum și la protejarea pădurilor de tăieri ilegale de copaci, braconaj sau incendii. 

Festivitatea de premiere a avut loc miercuri și a fost un eveniment public organizat online.

„Experiența acestei ediții ne arată încă o dată că trebuie să susținem inovația în perioada de criză.  Nu o putem pune în „așteptare”, pentru că își pierde vitalitatea, iar la ieșirea din criză avem nevoie tocmai de creativitatea tinerilor”, a declarat Liliana Ștefan-Cazacu, președinte al Asociației DpIT.

„În ceea ce privește proiectele din 2020, am fost impresionat de cât a crescut nivelul acestora față de anul trecut, și în special de flexibilitatea și entuziasmul elevilor, care au dovedit că sunt chiar digital-natives – mi s-au părut foarte naturali în ceea ce privește comunicarea și interacțiunea online”, a declarat Ionuț Muntean, membru al juriului DpIT, Responsabil pentru Inovație și Relația cu Universitățile la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

Premiul I a fost câștigat de echipa clujeană GetOverIT (Biriș Radu-Ionuț, Bucur Andreea-Camelia, Buda Cornel-Iustin, Dan Alexandru, Nemeș Teodora și Prodan Radu-Matei), pentru aplicația CyclinGo, care realizează un sistem de semnalizare inteligent pentru bicicliști și trotinetiști sub forma unei veste cu led-uri.

Premiul II a fost câștigat de clujenii din echipa Entropy (Bolboacă Andra Maria, Cuibus Dorin Iosif, Gabor Ioana, Pescariu David Alexandru, Pop Ana Maria și Popa Raul Mihai), pentru aplicaţia Safe Signal. Aplicația și brățara Safe Signal sunt concepute să îmbunătățească siguranța personală în orașe.

Premiul III, a revenit echipei intElligence (Chereș Andreea, Cotar Cristian, Duduța Bogdan-Octavian, Gânscă Tudor, Pop Mara-Eleonora, Trânc Naomi-Alexandra), pentru aplicaţia Safe Forest. Scopul acesteia este prevenirea defrișărilor, vânătorii ilegale și a incendiilor forestiere.

Distribuie:

Postaţi un comentariu