Consiliul Județean, amendat din nou de Garda de Mediu pentru situația de la Pata Rât

Foto: Szakats Istvan

Garda Națională de Mediu a amendat din nou Consiliul Județean Cluj pentru situația de la Pata Rât. Mai exact CJ Cluj va trebui să plătească o amendă de 80.000 de lei pentru lacul de levigat de acolo. 

”În perioada 10-13.11.2017, comisarii GNM -CJ Cluj au efectuat un control planificat la depozitul de deşeuri municipale Pata Rât jud.Cluj, acţiune ce a vizat verificarea stadiului implementării proiectului SMID („Sistemul de Management Integrat al deșeurilor”) în județul Cluj, respectiv al închiderii depozitelor neconforme din zonă şi verificarea realizării măsurilor impuse la controalele anterioare.
În timpul controlului, s-a constatat că una din măsurile trasate anterior, respectiv “realizarea sistemului de colectare/tratare/eliminare a levigatului acumulat în zona adiacentă depozitului de deşeuri Pata Rât şi de pe corpul depozitului sau transferarea operaţiunii către un operator economic autorizat, care să asigure stoparea deversărilor de levigat direct în pârâul Zăpodie sau în zonele adiacente depozitului”, nu a fost realizată.
Ca urmare a faptului că termenul pentru îndeplinirea acestei măsuri a fost depășit, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au sancţionat Consiliul Judeţean Cluj, în calitatea sa de titular al Acordului de Mediu, cu o amendă contravenţională în valoare de 80.000 lei şi au dispus noi măsuri de remediere cu termene stabilite, urmând ca la expirarea acestor termene să se realizeze un nou control pe amplasament” se arată într-o informare a Gărzii de Mediu.

1 Comentariu

  1. Petru TUBURLUI spune:

    Cum procedez sa ma internez la i o cluj.

Postaţi un comentariu